Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Nilsson öppethus dag

Öppet hus på Lidköpings flygplats

15 JUN 2013 21:47

Motorflygklubben, segelflygklubben och modellflygklubben samt enskilda flygplansägare var med och arrangerar dagen. Syftet med dagen är att visa upp vad klubbarna på fältet håller på med för allmänheten, men den är också ett sätt att locka nya medlemmar. Ett fantastiskt samarbete över flyg-gränserna!

  • Skapad: 15 JUN 2013 21:47

Pitts

Traditionsenligt höll flygklubbarna på Lidköpings flygplats öppet hus den 6: e juni. Det var åttonde året i rad som flygplatsen var öppen för allmänheten. Samtidigt bjöd man även in till Nationaldags Fly In.– Öppet hus dagen har blivit en tradition och vi har nog lite över tusen personer som kommer och besöker oss, säger Niklas Nilsson, ordförande i motorflygklubben.

 

Mot hangarserveringen

 

– Vår förhoppning är givetvis att locka fler medlemmar till klubbarna. Vi hoppas att dagen ska väcka intresset hos någon att själv ta certifikat och börja flyga, säger Niklas.
Det bjöds på möjlighet att själva pröva sina vingar genom flygturer i motor- och segelflygplan samt att man kan testa på modellflyg med dubbelkommando.
Mycket populärt och uppskattat och väl värt arbetet bakom detta. 

Vi ger aldrig upp att locka fler personer till sporten! Säger Niklas

Skribent: Lova BANNISTER
Epost: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.png

Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info