Hoppa till sidans innehåll

Elit

Verksamhetsområde Elit

Att bli en tävlande modellflygare?

Vill du ha nya utmaningar i modellflygandet och få den där lusten och glädjen tillbaka så som det var i början av din modellflygarkarriär? Vill du ha nya inspirerande modellflygarvänner? Då skall du börja tävla för där hittar du nya vänner och utvecklar din förmåga som modellflygare!

Det kostar inte en förmögenhet att tävla. De modellplan du har, kan säkerligen användas i början av din tävlingskarriär. När du kommer till en tävling, kommer du att få alla den hjälp du kan behöva av dina medtävlande för att få ut så mycket som möjligt av ditt tävlande, våga be om hjälp och råd!

Du behöver inte ha tränat en massa före det du ställer upp på din första tävling. Välj den tävlingsform som tilltalar dig och anmäl dig i nybörjarklassen. I stort sett alla tävlingsklasser har en så kallad instegsklass. Förbered dig på att lära under trevliga förhållanden och hamna i den nedre delen av resultatlistan.

Börja i liten skala på klubbnivå utan att känna press och prestige. Kom ihåg att dina medtävlare har tävlat längre än du har och att övning ger färdighet.

Det är stor skillnad att flyga vardagsflygning och på att tävlingsflyga. Det är ju därför vi håller på med det.


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Sveriges Modellflygförbund
Svenska Flygsportförbundet, Flygets Hus, Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Svenska Flygsportförbundet, Flygets Hus, Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46735072950
E-post: kansli@modellflygfor...

Se all info