Hoppa till sidans innehåll

Sverigekuppen


Hur ?

Sverigekuppen i hängflyg består av deltävlingar. En deltävling är en vanlig distansflygstävling arrangerad av våra klubbar. På en hängflygtävling får varje pilot poäng baserat på hur bra de flugit. I Sverigekuppen räknas poäng från heaten i deltävlingar under året ihop och vinnaren i Sverigekuppen är den pilot som samlat ihop flest poäng från deltävlingar under året.

De sex bästa heaten räknas, oberoende på vilka deltävlingar de flygs. (att delta på två helgtävlingar ger då samma förutsättningar som en fyradagarstävling). Under deltävlingarna skall poängberäkningen göras enligt ”GAP2016”-formeln, dvs samma system som används på alla internationella tävlingar.

Varför ?

Målet är att öka flygtiden och antalet stäckflygningar inom Sveriges gränser. Detta gynnar både lokala klubbar och enskilda piloter. Sverigekuppen både för erfarna piloter och för aktiva nybörjaren som fått pilotlicens. SHF hoppas även att detta ökar intresset att både arrangera och delta i kortare tävlingar, t.ex. över en helg.

När ?

När någon i er klubb vill anordna en tävling skickar ni ett mail till This is a mailto link så att ni får en bekräftelse på utlysningen av tävlingen på hemsidan samtidigt kan ni få goda råd och hjälp vad ni bör tänka på. Detta bör göras ca 8 veckor innan tävlingsdatumet.      

Övrig information: 

Till dig som inte tävlat tidigare, pass på att ta nästa steg och berika din flygkarriär i en prestigelös tävling där vi alla lär oss nya saker. Glöm ordet ”tävling” och se det som ett utmärkt tillfälle för cross country-flygning tillsammans med likasinnade där man ofta samordnar upphämtning.

Uppdaterad: 25 MAR 2017 11:18 Skribent: Tommy Nilsson
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info