Hoppa till sidans innehåll

Registrering


Alla hängglidare som förses med motor ska registreras hos Svenska Hängflygförbundet. Vid registreringen fås ett registreringsnummer. Hängglidaren och motorenheten ska märkas med registreringsnumret. Märkningen på hängglidaren ska vara minst 50 cm hög, se transportstyrelsens regler, OPS 2007:60 §22.

Nyregistrering

  1. För att registrera en motorenhet ska blanketten "ansökan om registrering" fyllas i och skickas till kansliet. Om motorenheten inte är typgodkänd i Sverige måste detta göras innan enheten kan registreras. Idag är Mosquito NRG, Fillo Power och Flyped typgodkända motorenheter i Sverige.
  2. Kansliet granskar ansökan och om den beviljas får motorenheten en registreringsbetekning. Registreringsbeteckningen skrivs på samma blankett. Den sökande får en kopia av blanketten och originalet arkiveras av SHF.
  3. Ägaren av motorenheten ska sedan skriva registreringsbeteckningen på sin vinge enligt kraven i OPS 2007:60 §22 (minst 50 cm hög text).

Ägarbyte

Fyll i blanketten anmälan om ägarbyte och skicka den till kansliet.

Uppdaterad: 11 NOV 2017 19:35 Skribent: Per Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info