Hoppa till sidans innehåll

Skånes Fagerhult Open 2015

23 APR 2015 11:20
Flygläger & tävling i juni
  • Skapad: 23 APR 2015 11:20

Tidpunkt: Fredagen den 5 juni t.o.m. söndagen den 7 juni 2015.


Anmälan: Senast torsdagen den 28 maj. Anmälan görs genom att betala in 300 kr på klubbens PG 595811-1. Vid inbetalningen skriv licensnummer, fullständigt namn, mobilnummer och, om möjligt, fullständig adress.

Tävlingsplats: Skånes Fagerhults flygplats.

Tävlingsform: Hängglidare klass 1. Klass 5 deltar enligt särskilda regler. Distansflygning sluten eller öppen bana.

Licenskrav: Pilotlicens

Startmetod: Flygbogsering med GWAIHIRs trike, bogseravgift tillkommer.

Banverifiering: GPS

Upphämtning: Egen regi, upphämtning kan samordnas.

Tävlingsledare: Ove Falk, mob 0706-309096, mejl This is a mailto link

Övrig information: Inskrivning kl. 10:00 första tävlingsdagen på flygfältet, eller enligt överenskommelse med tävlingsledningen. En bogsertrike kommer att finnas tillgänglig, vilket medför max 9 deltagande piloter i tävlingen. Fältet kommer att vara bemannat från torsdag kväll, så det går fint att anlända då.

Flygläger: Vi hoppas såklart att många vill ta steget att vara med i en tävling, men även i år är icke tävlande välkomna att komma och friflyga hos oss. Bogsertrike kommer att finnas tillgänglig före och efter tävlingsfönstrets öppettider samt så finns det möjlighet för friflygande att starta även i tävlingsfönstret om ingen tävlande vill upp. Tävlande har dock alltid förtur. Flyglägret är gratis, endast bogseringsavgift tillkommer enligt SDFKs prislista. Instruktör på plats på lördag den 6:e och söndag den 7:e juni (mer info finns på anslagstavlan).

Campingmöjlighet finns på fältet. För den som vill bo lite lyxigare finns det en timmerstuga med TV, dusch och bastu för uthyrning. Kontakta ägaren Bo Marntell på 070-6272276.

Övriga aktiviteter: Om vädret inte tillåter flygbogsering kommer vi att prioritera gemensam flygning på våra fina hang inom acceptabelt avstånd från Skånes Fagerhult. I första hand Hovs Hallar utanför Torekov med optimal vindriktning NV-NNV ca 5 mil från Skånes Fagerhult - annars Hammars backar vid Skånes sydkust optimalt vid SV vind ca 16 mil från Skånes Fagerhult.

Flygfältet ligger naturskönt intill Fedingesjön där det finns möjlighet till bad och fiske. Roddbåt tillhörande timmerstugan finns för utlåning, men stugans gäster har företräde. Små asfalterade vägar med lite trafik finns det gott om i området vilket möjliggör omväxlande och rolig cykling, speciellt ut mot och på Hallandsåsen, för den som gillar det.

Alla hälsas varmt välkomna till förhoppningsvis mycket flygning, bra termik och trevlig samvaro med likasinnade.

På lördagskvällen siktar vi på gemensam middag, antingen grillning på fältet eller på någon restaurang i närområdet.

 

Med Vänliga hälsningar


Ove Falk,
Tävlingsführer Skånes Drakflygklubb

Skribent: Per Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info