Hoppa till sidans innehåll

Skånes Fagerhult Open 2013

26 MAR 2013 22:11
Tävling i Skåne 6:e till 9:e juni
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 11:26

Tidpunkt: Torsdag den 6 juni t.o.m söndag den 9 juni 2013

Anmälan: Senast torsdagen den 30 maj. Anmälan görs genom att betala in 300 kr på SDFKs Pg. 59 58 11-1. Skriv fullständigt namn, mobilnummer, licensnummer och om möjligt fullständig adress på inbetalningskortet.

Tävlingsplats: Skånes Fagerhults flygplats

Tävlingsform: Hängglidare klass 1. Klass 5 deltar enligt särskilda regler. Distansflygning sluten eller öppen bana.

Licenskrav: Pilotlicens

Startmetod: Flygbogsering, bogseravgift tillkommer

Banverifiering: GPS

Upphämtning: Egen regi, eventuell samordning

Tävlingsledare: Ove Falk, 0706-309096, This is a mailto link

Övrig information: Inskrivning kl. 10:00 första tävlingsdagen på flygfältet, eller enligt överenskommelse med tävlingsledningen. En bogsertrike kommer att finnas tillgänglig, vilket medför max 9 deltagande piloter i tävlingen.

 

Flygläger: Vi hoppas såklart att många vill ta steget att vara med i en tävling, men även i år är icke tävlande välkomna att komma och friflyga hos oss. Bogsertrike kommer att finnas tillgänglig före och efter tävlingsfönstrets öppettider samt så finns det möjlighet för friflygande att starta även i tävlingsfönstret om ingen tävlande vill upp. Tävlande har dock alltid förtur. Flyglägret är gratis, endast bogseringsavgift tillkommer enligt SDFK prislista.

Campingmöjlighet finns på fältet. För den som vill bo lite lyxigare finns det en timmerstuga med TV, dusch och bastu för uthyrning. Kontakta Bo Marntell på 0706-272276.

 

Övriga aktiviteter: Om vädret inte tillåter flygbogsering kommer vi att prioritera gemensam flygning på våra fina hang inom acceptabelt avstånd från Skånes Fagerhult. I första hand Hovs Hallar utanför Torekov med optimal vindriktning NV-NNV ca 5 mil från Skånes Fagerhult, samt Hammars backar vid Skånes sydkust optimalt vid SV vind ca 16 mil från Skånes Fagerhult, men även andra alternativ finns att prova om vindriktningen är annorlunda.

Flygfältet ligger naturskönt intill Fedingesjön där det finns möjlighet till bad och fiske. Roddbåt tillhörande timmerstugan finns för utlåning, men stugans gäster har företräde. Små asfalterade vägar med lite trafik finns det gott om i området vilket möjliggör omväxlande och rolig cykling, speciellt ut mot och på Hallandsåsen, för den som gillar det.

 

Alla hälsas varmt välkomna till förhoppningsvis mycket flygning, bra termik och trevlig samvaro med likasinnade. På lördagskvällen siktar vi på gemensam middag, antingen grillning på fältet eller på någon restaurang i närområdet.

 

Med Vänliga hälsningar

 

Ove Falk

Skånes Drakflygklubb

Skribent: Ove Falk


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info