Hoppa till sidans innehåll

Nytt om försäkring 2015

10 DEC 2014 20:30
Här kommer lite info angående licensförnyelsen för nästa år.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 11:26

Vår försäkring kommer att förändras för 2015. Tyvärr är avtalet med försäkringsbolaget inte klart ännu, det kommer att bli kart innan nyår, men just nu vet vi inte vad kostande blir eller de exakta villkoren. Så därför:

1) Det kommer att bli en premiehöjning. Licenskostnaden kommer därför att gå upp för 2015. Avvakta med att förnya licensen för 2015, så slipper vi att justera kostaden i efterhand.

2) Den nya försäkringen kommer enbart att omfatta själva flygningen, alltså inte 24/7 som tidigare. Vi rekommenderar därför att du ser över ditt olycksfallsskydd utanför flygningen, om du inte vet att du redan har en bra lösning.

3) Det är ännu osäkert om den nya försäkringen kommer att täcka "medical", och i vilken omfattning, alltså sjukvård och hemtransport från utlandet. Om du planerar att flyga utomlands efter nyår är det av största vikt att du ser över ditt försäkringsskydd. Vi kommer att gå ut med detaljerna så snart i vet besked.

4) Den nya försäkringen kommer enbart att täcka godkänd flygning under vårt regelverk. Det innebär bland annat att den inte kommer att täcka flygning med t.ex. nanotrike eller otypad motorsele.

Vi hoppas kunna gå ut med detaljer om försäkringen under närmsta veckan.

 

mvh,

 

Styrelsen

 

Skribent: Andreas Olsson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info