Hoppa till sidans innehåll

Nytt krav för lägerbidrag 2019

01 JUN 2019 19:23
  • Uppdaterad: 23 SEP 2019 19:23

Hängflygförbundet vill stimulera till verksamhet i klubbarna med lägerbidrag även 2019.

Nytt för i år är att under lägret en aktivitet som bidrar till säkrare landningar genomföras. Vid årets säkerhetskonferens framkom att de flesta incidenter/olyckor sker vid landning. Därför behöver vi arbeta mer med detta. Diskussioner om attityd, planering av inflygning, plan B osv. ska ingå i aktiviteterna vid flyglägren.

Andra aktiviteter som kan locka fler deltagare till lägret och bidra till piloternas utveckling är t.ex. seminarier om tävling och sträckflygningsuppgifter, instruktörsledd utbildning t.ex. flygbogsering eller markbogsering. Klubbar kan även få bidrag för att anordna tävlingar, oavsett ambitionsnivå. Men det är inget krav för att få bidrag. Det viktiga är att vi träffas och flyger!!! Hängflygförbundets bidrag ser ut som tidigare med 1000 kronor per utlyst dag av flygläger eller tävling i Sverige, dock max 7000 kronor per klubb under 2019. Eftersom det är ni, de lokala klubbarna, som har kännedom om era fält, bogsermöjligheter på plats osv så är det upp till er att själva bestämma hur ni vill använda pengarna och organisera själva lägret. Men styrelsens krav är att alla SHF:s medlemmar är välkomna och att en inbjudan publiceras på SHFs hemsida, gärna på andra ställen också t.ex. facebook.

Ansökan om bidrag ska skickas till styrelsen senast 4 veckor före det planerade lägret (maila till This is a mailto link). Styrelsen ger svar om bidrag senast 1 vecka efter att ansökan har kommit in. Pengarna betalas ut först när lägret har genomförts och en kort rapport om lägret har skickats till, och godkänts av, styrelsen. Orsaken till att flygläger ska utlysas senast 3 veckor i förväg är att piloter ska kunna planera semester och gästande piloter ska kunna planera resor. Rapporten bör skickas till styrelsen senast 4 veckor efter att lägret avslutats men absolut senast 1 november 2019, annars uteblir bidraget. Detta för att kunna betala ut och bokföra kostnaden på rätt budgetår.

Samordna gärna med era grannklubbar så att ni, om möjligt, kan undvika att hålla flygläger samtidigt. Styrelsen kan sedan hjälpa till med marknadsföring av evenemanget till alla hängflygare i Sverige.

Flyg säkert

Styrelsen genom Harald Holmström

Skribent: Jorgos Billis
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info