Hoppa till sidans innehåll

Krok Återkallas!

12 JAN 2015 22:46
Viktigt!!!! Karabinkrok AustriAlpin DELTA (32Kn) återkallas av tillverkaren. Om du har köpt din krok (separat eller som sele) efter Oktober 2012 så MÅSTE du kontrollera den.
  • Skapad: 12 JAN 2015 22:46

Tillverkaren AustriAlpin har upptäckt tillverkningsfel på sin krok DELTA Carabiner (32Kn). Kroken är ganska vanlig i nyare selar, och du som har en sådan krok MÅSTE kontrollera om den ska bytas ut. Läs mer om vilka serienummer som påverkas och hur du får en ny krok här.

Du, snacka med dina flygkompisar och kolla så att alla i klubben har bra krokar!

Tips: Den som varit med länge kommer säkert ihåg "standardkroken" från Stubai med 50Kn brottgräns (SUPER 5000, den har STUBAI 5000 AUSTRIA stämplat på sidan). Det är en otroligt robust krok som varit med väldigt länge och med bra track-record. Den har också en bra form som gör att hängloopen lättare lägger sig bort från öppningen så fort man belastar den.

Och jo, glöm inte att fixera kroken med en bit tejp eller gummiband i selens hängstropp så att den inte kan hamna på snedden.

 

mvh,

 

Andreas Olsson

Teknisk Chef, Svenska Hängflygförbundet

Skribent: Andreas Olsson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info