Hoppa till sidans innehåll

Bidrag till flygläger 2017

02 MAR 2017 15:40
Viktig information om flygläger
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 11:26

Vi har nu kommit in en bit i det nya året och vi hoppas alla är flygsugna. För flera klubbar är säsongen redan påbörjad med fina vinterflyg, medans andra väntar på bättre markförhållanden för att kunna använda sina fält. Hängflygförbundet vill stimulera till verksamhet och att piloter gästar de olika klubbarna i Sverige. Därför bidrar hängflygförbundet med 1000 kr per utlyst dag av flygläger eller tävling i Sverige (dock max 7000 kr per klubb) under 2017. Eftersom det är ni, de lokala klubbarna, som har kännedom om era fält, bogsermöjligheter på plats osv så är det upp till er att själva bestämma hur ni vill använda pengarna och organisera själva lägret.
Styrelsens enda krav är att alla SHF:s medlemmar är välkomna och att en inbjudan publiceras på SHFs hemsida och även gärna på andra ställen t.ex. Facebook. Styrelsen ser gärna att det erbjuds hjälp för piloterna att utvecklas t.ex. genom instruktörsledd utbildning (flygbogsering eller markbogsering) men det är inget krav för att få bidrag. Det viktiga är att vi träffas och flyger!!!
Andra aktiviteter som kan locka fler deltagare till lägret och bidra till piloternas utveckling är t.ex. seminarier, sträckflygningsuppgifter eller landningstävlingar. Styrelsen uppmuntrar särskilt tidiga flygläger för avrostning efter vintern. Klubbar kan även få bidrag för att anordna tävlingar, oavsett ambitionsnivå.
Ansökan om bidrag ska skickas till styrelsen senast 4 veckor före det planerade lägret (maila till This is a mailto link). Styrelsen ger svar om bidrag senast 1 vecka efter att ansökan har kommit in. Pengarna betalas ut först när lägret har genomförts och en kort rapport om lägret har skickats till, och godkänts av, styrelsen. Orsaken till att flygläger ska utlysas senast 3 veckor i förväg är att piloter ska kunna planera semester och gästande piloter ska kunna planera resor. Rapporten ska skickas till styrelsen senast 4 veckor efter lägret.
Samordna gärna med era grannklubbar så att ni, om möjligt, kan undvika att hålla flygläger samtidigt. Styrelsen kan sedan hjälpa till med marknadsföring av evenemanget till alla hängflygare i Sverige.
Ha ett riktigt bra flygår 2017

 

Skribent: Per Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info