Hoppa till sidans innehåll

Bidrag till flygläger 2014

10 APR 2014 18:16
Flygläger är en mycket uppskattad del av utbudet av flygning i Sverige under sommaren.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 11:26

Flygläger är en mycket uppskattad del av utbudet av flygning i Sverige och en viktig mötesplats för oss flygare. Därför kommer SHF även i år att stötta klubbar som arrangerar flygläger. Under årsmötet har vi i år lagt en extra stor budget för flygläger, så det finns goda möjligheter att få bidrag!

SHF kan bidra med 1000 kronor per utlyst dag av flygläger eller tävling i Sverige, men maximalt 7000 kronor per klubb under 2014. Eftersom det är ni, de lokala klubbarna, som har kännedom om era fält, bogsermöjligheter på plats osv, så är det upp till er att själva bestämma hur ni vill använda pengarna och organisera själva lägret. Styrelsens enda krav är att alla SHF:s medlemmar är välkomna. Styrelsen ser gärna att det finns utbildningsmöjligheter för nya piloter (t.ex. flygbogsering eller markbogsering) under lägret, men det är inget krav för att få bidrag. Det viktiga är att vi träffas och flyger!  Andra aktiviteter som kan locka fler deltagare till lägret är t.ex. seminarier, sträckflygningsuppgifter, eller landningstävlingar. Nytt för i år är att klubbar även kan få bidrag för tävlingar.

Ansökan om bidrag ska skickas till styrelsen senast 6 veckor före det planerade lägret (mejla till This is a mailto link). Styrelsen vill dock uppmuntra tidiga flygläger för avrostning efter vintern; därför kan ansökan om bidrag för flygläger under våren (fram till den 25:e maj) göras fram till 4 veckor före det planerade lägret. Styrelsen ger svar om bidrag senast två veckor efter att ansökan har kommit in, men pengarna betalas inte ut förrän lägret har genomförts och en kort rapport om lägret har skickats till (och godkänts av) styrelsen. Rapporten ska skickas till styrelsen senast 4 veckor efter lägret.

Samordna gärna med era grannklubbar så att ni, om möjligt, kan undvika att hålla flygläger samtidigt. Styrelsen kan sedan hjälpa till med marknadsföring av evenemanget till alla hängflygare i Sverige. Ha ett riktigt bra flygår 2014!

 


Eran styrelse,


Johanna, Per, Andreas, Mats, Robin och Jan

Skribent: Per Andersson
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info