Hoppa till sidans innehåll

Bidrag för internationellt tävlande 2014

12 APR 2014 21:23
Riksidrottsförbundet delar ut pengar för att möjliggöra elitsatsning inom alla sina idrotter. SHF har fått del av dessa pengar och väljer dela ut dem i form av resebidrag till piloter som deltar på internationella tävlingar.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 11:26

Riksidrottsförbundet (RF) delar ut pengar för att möjliggöra elitsatsning inom alla sina idrotter. För 2014 har SHF fått 17000 kronor, som kommer att delas ut som resebidrag för piloter som deltar i internationella hängflygtävlingar. På grund av krav från RF kan bidrag endast ges för FAI-sanktionerade kategori 2-tävlingar (se följande länk för en aktuell lista över tävlingar: http://www.fai.org/civl-events/civl-events-calendar-and-results välj second category event - listan uppdateras löpande under året allteftersom nya tävlingar planeras).

Vid stort intresse för att tävla kommer pengarna att fördelas jämnt över antal ”tävlingsdeltagande” (dvs. antal piloter som har tävlat x totalt antal tävlingar som har flugits). Detta innebär t.ex. att om en pilot deltar i flera tävlingar så får han/hon samma belopp för varje tävling. En pilot kan få maximalt 2000 kronor per tävling; styrelsens uppskattning är att bidraget kommer att ligga på ungefär 1000-2000 kronor per person och tävling.

Ansökan om bidrag ska göras via mail till This is a mailto link senast 30 september. Därefter kommer styrelsen att fördela bidragen. Tävlingen behöver inte vara genomförd vid ansökningstillfället, men den ska genomföras under 2014. I ansökan ska du ange vilken tävling du planerar att delta i/har deltagit i, samt en kort motivering för deltagandet (t.ex. ”öka min erfarenhet av tävlingar” eller ”behålla min tävlingsvana”).

Nytt för i år är att bidrag endast betalas ut om den tävlande skriver en artikel till Hypoxia. Artikeln ska skickas till Hypoxias redaktion eller den tidskriften som eventuellt kommer att ersätta Hypoxia (glöm inte att skicka CC till styrelsen!) senast 3 månader efter genomförd tävling. Texten behöver inte nödvändigtvis handla om själva tävlingen och det går bra att skriva tillsammans med andra. Det viktiga är att vi inspirerar varandra till nya flygupplevelser och delar med oss av värdefulla erfarenheter.

Innan pengarna kan betalas ut behöver styrelsen även få del av tävlingsresultaten, så skicka en länk så fort resultaten har publicerats, men senast 3 månader efter genomförd tävling!


Du som är nyfiken på att börja tävla!
Kontakta styrelsen eller någon som du vet har tävlat tidigare. Det bästa sättet att komma igång med tävlingsflygandet är att åka tillsammans med någon annan, men det finns även nybörjarvänliga tävlingar där du kommer att få all hjälp du behöver av arrangörerna och de andra deltagarna.

Skribent: Per Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info