Hoppa till sidans innehåll

Bidrag för flygläger 2015

16 JAN 2015 08:13
Flygläger är en mycket uppskattad del av utbudet av flygning i Sverige och en viktig mötesplats för oss flygare. Därför kommer SHF även i år att stötta klubbar som arrangerar flygläger.
  • Skapad: 16 JAN 2015 08:13

Hängflygförbundet kan bidra med 1000 kronor per utlyst dag av flygläger eller tävling i Sverige dock max 7000 kronor per klubb under 2015. Eftersom det är ni, de lokala klubbarna, som har kännedom om era fält, bogsermöjligheter på plats osv så är det upp till er att själva bestämma hur ni vill använda pengarna och organisera själva lägret.

Styrelsens enda krav är att alla SHF:s medlemmar är välkomna. Styrelsen ser gärna att det finns utbildningsmöjligheter för nya piloter (t.ex. flygbogsering eller markbogsering) under lägret, men det är inget krav för att få bidrag. Det viktiga är att vi träffas och flyger!!!

Andra aktiviteter som kan locka fler deltagare till lägret är t.ex. seminarier, sträckflygningsuppgifter eller landningstävlingar. Styrelsen uppmuntrar särskilt tidiga flygläger för avrostning efter vintern. Klubbar kan även få bidrag för att anordna tävlingar, oavsett ambitionsnivå.

Ansökan om bidrag bör skickas till styrelsen senast 6 veckor före det planerade lägret (maila till This is a mailto link). Styrelsen ger svar om bidrag senast 2 veckor efter att ansökan har kommit in. Pengarna betalas ut först när lägret har genomförts och en kort rapport om lägret har skickats till, och godkänts av, styrelsen. Rapporten ska skickas till styrelsen senast 4 veckor efter lägret.

Samordna gärna med era grannklubbar så att ni, om möjligt, kan undvika att hålla flygläger samtidigt. Styrelsen kan sedan hjälpa till med marknadsföring av evenemanget till alla hängflygare i Sverige.

Ha ett riktigt bra flygår 2015!

Eran styrelse

Johanna, Per, Andreas, Mats, Robin & Jan

Skribent: Jorgos Billis


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info