Hoppa till sidans innehåll

Ändringar i verksamhetshandbok 2016

15 APR 2016 16:02
Svenska hängflygförbundets verksamhet och regelverken förändras, och därmed har det uppstått ett behov av att uppdatera verksamhetshandboken.
  • Skapad: 15 APR 2016 16:02

Även nya utbildningsmetoder har utvecklats för grundskolning. Därför har nya avsnitt och ett antal förtydligande och mindre korrigeringar gjorts. Ändringarna redovisas kortfattat nedan:


- Uppdatering av inaktuella hänvisningar bl.a. lagar och regler

- Förbättrad läsbarhet genom ändring av formuleringar och textens placering.

- Förtydligande ang. försäkring och licens efter skolning (3.4 Kompetensbevis)

- Utbildning med dubbelkommando har införts som vedertagen grundskolningsmetod (4.3.5 Flygbogsering och 8.3.3.1 Behörighet)

- Utbildning med vändhjul i kombination med scootervinsch har införts som vedertagen grundskolningsmetod (5.3.4 Vändhjul)

- Utbildning av instruktör för flygbogsering kan numera göras av en annan instruktör med god erfarenhet av att utbilda i flygbogsering. Tidigare låg detta endast på chefsinstruktören (8.3.3.1 Behörighet)

- Förtydligande av ansvar och procedur för godkännande, typbesiktning och flygutprovning av motorselar (6.3.1 Godkännande - 6.3.1.3 Typgodkännande)

- Definitionen av flygtid har förtydligats (11.7 Flygtid)

 

Verksamhetsboken finns under Dokumentarkiv. Ytterligare uppdateringar kommer att göras troligen till hösten, eftersom Transportstyrelsen håller på att omarbeta lagstiftningen. Sök SERA på Transportstyrelsens hemsida för mer information.

Skribent: Harald Holmström


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info