Hoppa till sidans innehåll

Swepool & landslag


Swepool är Svenska Skärmflygförbundets landslagspool. Att vara med i Swepool innebär att du som pilot satsar på tävling och har som ambition att utveckla din flygning genom tävlingar, oavsett tidigare kunskaper och meriter. Du vill även vara med att utveckla tävlingsflygningen inom Sverige och vara en ”ambassadör” för skärmflyg. Ur Swepool plockas de piloter som kvalificerar sig till landslaget.

Som medlem i Swepool får du möjlighet att ta del av de elitsatsningspengar som Riksidrottsförbundet och Flygsportsförbundet delar ut. I denna grupp av utvalda piloter får du även möjlighet att ta del av mentorer, kunskapsutbyten och träningsläger. Vi hjälps åt att skapa personliga målplaner, ger dig verktyg att utveckla din flygning samt att vara en del av gemenskapen.

Vem kan söka till Swepool?

Alla piloter med licens P2comp2, som har ambitioner att tävla, kan söka till Swepool. Vi utgår från tre punkter;

  • Vassa piloter som satsar hårt och har chans att nå landslaget.
  • Hungriga nya tävlingspiloter som satsar och har visat talang.
  • Erfarna tävlingspiloter som kanske inte satsar lika hårt längre men som ställer upp aktivt som mentorer och tävlingsarrangörer.

Krav på medlemmarna

Som medlem i Swepool får du möjligheter till träningsläger, personlig utveckling, sponsring och mentorskap. Som motprestation vill vi att du ger något tillbaka till gruppen. Som senior medlem kan du till exempel vara mentor till nya medlemmar, arrangera SC tävlingar och hålla Comp1 kurser. Som junior kan du hjälpa till att arrangera träningsläger (boka boende och transporter) fixa sponsorer, trycka tröjor/jackor osv. Du kanske har andra talanger som du vill hjälpa Swepool med?!

En medlem i Swepool ska vara med i SM. Om så ej är fallet kan man ej bli uttagen till landslaget. Man kan också förlora förmåner som t ex deltagande i träningsläger. TK-ordförande och landslagsledare kan i samråd ge undantag från denna regel i unika fall, t ex vid sjukdom. En Swepoolmedlem bör också delta i Sverige Cup.

Följande piloter är med i Swepool under 2019 och fram till nästa uttagning:

Johanna Hamne
Nisse Carlsson
Tor Jansson
Patrik Nietlisbach
Håkan Lindqvist
Andreas Alexandersson

Ansökan till Swepool görs med blankett som finns under Dokumentarkiv–Tävling.

  

XC landslaget

Uttagningen till svenska landslaget i skärmflyg 2019 baseras på aktuell ranking 1:a april 2019.

Nils-Åke "Nisse" Carlsson (Landslagsledare)
Johanna Hamne
Patrik Nietlisbach

Representerar Sverige under VM i Krusevo, Makedonien 5-18 augusti 2019.

 

ACRO landslaget

Landslaget i skärmflyg acro för 2019 är:

Pål Hammar Rognøy (Landslagsledare)
Johanna Hamne
Linda Kits


Laget är uttaget efter "CIVL world ranking acro" per 1 januari.

Uppdaterad: 21 MAJ 2018 15:15 Skribent: TK

 

hypoxia.se 

fai

FAI betyder "Fédération Aéro- nautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet, i vilket vi är medlemmar genom Svenska Flygsportförbundet.