Hoppa till sidans innehåll

FAI-sportlicens


FAI-licenser

 

 

För att kunna delta och tävla på FAI-sanktionerade tävlingar krävs att du har en FAI-licens. Kraven för att få en FAI-licens är att piloten har en giltig hängflyglicens samt kompetenstillägget internationell sträckflygning. Piloten förbinder sig att följa FAIs regler och uppträda som en godsportsman. Piloten ska även vara införstådd i FAIs regler för tävling d.v.s. sporting code.

 

Rutin för ansökan om FAI-licens: 

  1. Piloten skickar ett mail till ordföranden i sin klubb. Ange eventuellt tidigare FAI-licensnummer.
  2. Ordföranden i klubben lägger in piloten i IdrottOnline. Om piloten inte finns där kan kansliet inte skriva ut FAI-licensen. Ordföranden ska även bedöma piloten som lämplig att tävla d.v.s. ska ha gjort sig känd som en pålitlig person och en god sportman. Ordföranden skickar sedan ansökan till flygsports kansli på This is a mailto link
  3. Flygsportförbundet utfärdar licensen och registrerar det i FAIs databas. Licensbrickan postas till piloten.
  4. Tänk även på att många vanliga läkemedel klassas som dopingmedel (t.ex. allergimedicin och insulin mot diabetes). Om du tar någon av dessa läkemedel behöver du dispens från dopingreglerna.
SHF tar inte ut någon avgift för FAI-licenser.
Uppdaterad: 17 MAR 2017 14:59 Skribent: Jorgos Billis


 

Framåt för fler i rörelse


Webbshop

 fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info