Hoppa till sidans innehåll

Utrustning för elever


En komplett utrustning med vinge, sele, hjälm, flyginstrument och räddningsskärm lämplig för en nybörjare kan man hitta begagnat för omkring 10.000 - 15.000 SEK. Vissa klubbar och/eller instruktörer har utrustning att hyra ut till nya elever.

Vill man köpa nytt så kostar en:

nybörjarvinge mellan 30.000 och 50.000 SEK

sele från 5.000 SEK

nödskärm från 4.000 SEK

hjälm från 1.200 SEK

flyginstrument från 1.400 SEK

 

Tips: För att kunna komma igång i sporten är det optimalt med en modern nybörjarvinge som klarar av alla former av flygning. En sån vinge ska man kunna rigga både ståendes och liggandes, ska vara lättflugen, ska kunna flygbogseras och ska kunna flygas med motorsele. Moderna vingar som uppfyller kraven ovan är bl.a. Wills Wing Falcon 4, Icaro Piuma, Moyes Malibu 2, Airborne F2, Avian Fly mm.

Flyger man ofta och regelbundet kan man byta till en vassare vinge redan efter ett par år. Den kända instruktören Ryan Voight förklarar (på engelska) hur man vet att det är dags att byta till en högre-prestanda vinge Freeflightadvice.com/moving-performance

OBS: Eleverna köper utrusting först efter att dom har avslutat grundkursen och har bestämt sig för att fortsätta med sporten. Inköp av utrustning ska alltid ske i samråd med en instruktör.

Uppdaterad: 02 JAN 2017 19:22 Skribent: Tomas Söderqvist


Framåt för fler i rörelse


Webbshop

 fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info