Hoppa till sidans innehåll

Rekrytering, ungdomsverksamhet


Det är en överlevnadsfråga för flygsport, liksom för andra idrotter, att rekrytera nya aktiva. Utan föryngring och tillström av nya medlemmar riskerar våra föreningar och förbund att "förgubbas".

Det finne ett annat skäl också, som är att idrottsrörelsen och samhället (stat och kommun) räknar ungdomserksamhet alldeles extra. Trots att Riksidrottsförbundet beslutat om en strategi som innebär att "livslångt idrottande" värdesätts, är det fortfarande aktiva i åldern 7–25 som är viktigast. En förening måste göra allt för att ha akriva i åldern 7–25. En aktivitet där minst tre aktiva i det åldersintervallet deltar ska rapporteras som en "LOK-stödsaktivitet", och är en slags grundbult för hela bidragssystemt inom idrotten. Om mankan rapportera LOK-stödstimmar öppnar det en massa dörrar som gör att man "räknas" som idrott.

Stockholms Flygsport hjälper gärna föreningarna med kunskap om LOK-stödsaktivitet. Se till att ha närvarolistor där ni loggar alla i LOK-stödsålder. Det finns väldigt smidiga IT-hjälpmedel så man kan knappa in deltagandet med en app i telefonen. Idrottens elektroniska stödsystem har fått en del kritik tidigare, och allt är inte perfekt, men just de här funktionerna är faktiskt rätt bra.

Uppdaterad: 17 DEC 2018 17:28 Skribent: Björn Hårdstedt
Epost: This is a mailto link


Framåt för fler i rörelse


Webbshop

 fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

 

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: This is a mailto link

Se all info