Hoppa till sidans innehåll

Första flyget och toppmöte om sportflygfält

20 MAR 2018 22:37
Första flygningen har genomförts på det planerade sportflygfältet. Det första toppmötet har också hållits mellan de fyra specialidrotter som tillsammans är beslutsamma att skapa en gemensam idrottsanläggning i norra Stockholm.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2018 22:53

Planeringen fortsätter för en ny flygsportanläggning i norra Stockholm. Projektet har utvecklats till att bli ett gemensamt projekt mellan fyra specialidrotter. Förutom flygsport är skidskytte, skidor och bilsport med i samtalen.

Gemensamt för de fyra idrotterna är att de identifierats som "idrotter med särskilda anläggningsbehov" av Stockholmsidrotten. Vi har träffats vid flera tillfällen i Stockholmsidrottens regi, och på initiativ av Stockholms Flygsportförbund skapar vi nu tillsammans en verksamhetsidé för en efterfrågad idrottsanläggning i norra Stockholm. Bland de objekt som ska kunna rymmas på området finns ett sportflygfält, en gocartbana, en skidskyttestadion för 50-metersskytte med tillhörande spår, och belagda rullskidbanor som täcks med konstsnö eller konstfryses under vinterhalvåret. Det sistnämnda kan bli en fin möjlighet att vässa Vasalopps-formen på nära håll även under gröna vintrar i Stockholm.

Vid ett möte i Stockholms Flygsportförbunds regi 20 mars ledde samtalen till en muntlig avsiktsförklaring och en plan för de närmast kommande aktiviteterna. Vi gör det här inte bara för att vi inser att vi har större möjlighet att lyckas tillsammans, utan för att vi alla har ett genuint idrottsintresse och i flera fall är utövare av flera av de berörda idrotterna.

En vecka tidigare genomfördes det första flyget från platsen där idrottsanläggningen är tänkt att ligga. I perfekta vindar startade en varmluftsballong och flög till Örsundsbro.

Närmast väntar samtal med Stockholmsidrotten, kommuner och markägare. Så småningom kan vi bli mindre hemlighetsfulla.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info