Hoppa till sidans innehåll

Fältbesök på möjligt flygfältsläge

13 FEB 2018 00:11
Den 19 november var några i styrelsen för Stockholms Flygsportförbund ute på plats och studerade ett tänkt läge för ett nytt flygfält.
  • Skapad: 13 FEB 2018 00:11

Planerna för ett nytt sportflygfält i stockholmsområdet tar allt mer konkreta former. Den 19 november var styrelsen för Stockholms Flygsportförbund  ute med Bo och Staffan från tidigare Barkarby Flygklubb och tittade på två av de lägen för ett nytt sportflygfält i Stockholm som vi ”shortlistade” på mötet 25 oktober.
 
Det var mycket intressant att se vad vi pratat om på plats. För oss från styrelsen kändes det tydligt att det ena av de två lägena inte är ett tillräckligt bra alternativ. Även om det är ett färdigt fält, så ligger det väldigt avigt till ur kommunikationssynpunkt, långt ifrån större vägar och ingen lokaltrafik. Dessutom i ett område där man verkar satsa på exploatering med småhus. Det ligger redan en villa alldeles över vägen snett intill ena bantröskeln.
 
Den andra platsen har ett mycket lovande läge, mellan större etablerade anläggningar som i sig är miljöstörande men samtidigt i en idyllisk miljö där ett fantastiskt sportflygfält och idrottsanläggning skulle kunna skapas. Kommunikationerna är utmärkta med bra väg ända fram och förutsättningar för bra lokaltrafikförbindelse (busshållplats på 20-30 minuters promenadavstånd).

Samtal förs med en annan idrott om en eventuell sametablering. Fortsättning följer.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info