Hoppa till sidans innehåll

En landningsplats tar form

31 MAR 2019 11:43
Ett av de första konkreta resultaten av Stockholms Flygsportförbunds arbete för flygsportens anläggningar i länet kan nu skönjas. En landning tar form nedanför Ullnatoppen.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2019 11:43

Ett flygsportcenter på Ullnatoppen har länge varit en våt dröm för länets skärm-, häng- och modellflygare. Men ingen förening har tagit på sig ledartröjan.

Sedan ett år har Stockholms Flygsportförbund jobbat med frågan, och i januari gick arbetet in i en ny fas då vi träffade den nya projektledaren för kommunens arbete med att omvandla den skräpiga tippen till en attraktiv idrotts- och friluftsmiljö.

Dessvärre ligger en del avgörande beslut om arbetet med själva deponihögen hos länsstyrelsen, och där maler kvarnarna med snigelhastighet. Men Täby kommun har inlett sådana arbeten som de själva har rådighet över. Med stöd av ett tillfälligt undantag från strandskyddet har kommunen under vintern restaurerat badplatsen på den lilla udden vid Ullnasjöns strand. Vi har legat på för att utformningen ska möjliggöra landing för skärmflygare och möjigen även hängflygare. Vi har blivit ombedda att studera resultetet och komma med förslag till förbättringar.

Arbetets första fas är avslutat, och vi kan glädjande nog konstatera att det blivit riktigt fint. Det går nu att landa med skärm på stranden om man är hyfsat träffsäker. Och om vi övertalar kommunen att avlägsna bara en handfull träd så skulle inflygningen ytterligare underlättas. Vi vill också avlägsna eller täcka över en yta med stenbumlingar vilka varken känns passande på en badplats eller en skärmflyglandning.

Arbetet fortsätter.

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Stockholms FSF
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: 0706682720
E-post: stockholm@flygsport....

Se all info