Hoppa till sidans innehåll

Helt otänkbart att ha internationellt utbyte med Ryssland

25 FEB 2022 08:52
Med anledning av Ryska Federationens invasion av Ukraina är det för Svenska Flygsportförbundet helt otänkbart att ha internationellt utbyte med Ryssland. Det gäller all form av träning och tävling både som tävlande och funktionär.
  • Uppdaterad: 25 FEB 2022 08:52

Svenska Flygsportförbundet har en omfattande internationell verksamhet i åtta grenar, med internationella tävlingar runt om i världen. Flera av våra flygsportgrenar planerar att genomföra tävlingar i Ryssland under 2022. Om dessa tävlingar äger rum skall detta ske utan svenskt deltagande.
Vi uppmanar vårt internationella förbund Fédération Aéronautique Internationale (FAI) att dra in sanktionerna för alla planerade tävlingar i Ryssland från nu och tills vidare samt även överväga att inte tillåta ryskt tävlande vid internationella tävlingar. Sveriges delegater i FAI:s kommissioner skall ta avstånd från att tilldela Ryssland några tävlingar, event, uppdrag och utmärkelser.

Skribent: Styrelsen för Svenska Flygsportförbundet
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info