Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Flygsportförbundets nye föreningskonsult, Andreas Siggelin, är en levnadsglad 30-åring som på fritiden gillar att vistas ute, vandra och och laga mat. Han är också mycket nöjd med sitt nya arbete: "Det är fantastiskt att få jobba med idrott. Det är motorn i samhället som aktiverar och ger mening".

Andreas Siggelin ny föreningskonsulent på FSF

03 MAJ 2021 17:53
Möt Flygsportförbundets nye föreningskonsulent, Andreas ”Sigge” Siggelin, som brinner för idrottslivet.

– Det är motorn i samhället som aktiverar och ger mening.
  • Skapad: 03 MAJ 2021 17:53

Sedan den 15 mars har Flygsportförbundet en ny föreningskonsult, den Gotlandsbördige Andreas Siggelin, 30 år ung.

– Det har varit mycket att sätta sig in i, speciellt som jag inte har någon som helst erfarenhet från flygsport. Det är en helt ny värld för mig och superspännande, säger Andreas, som lystrar bättre till smeknamnet Sigge.

– Det är bara den närmaste familjen som kallar mig Andreas och då är det i regel något fel jag gjort, säger han med ett skratt.

Med en bakgrund inom sporter som fotboll och ishockey saknar han dock inte på något vis inblick i idrotts- och föreningslivet.

– Men jag är egentligen ingen lagsportare och mitt intresse övergick alltmer till olika engagemang inom föreningsorganisationer.

På sitt omfångsrika CV har han ett antal olika jobb inom handel, restaurang och event. Mellan 2012 och 2015 gick ”Sigge” en treårig högskoleutbildning på Linnéuniversitetets idrottsvetenskapliga program, Coaching & Sport Management. Därefter gick vägen längs arbete som, bland annat, projektkordinator på Hansen Event & Conference i Växjö, packare på Moogoo Skincare i Australien och butikssäljare på Lager 157 i Växjö, till tjänster som idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna i Växjö och på RF-SISU Västra Götaland.

Jag brinner för idrotten och det är fantastiskt att få jobba med det. Det är idrotten som är motorn i samhället och som aktiverar och ger mening.

Nu är han alltså anställd på en tjänst som delas mellan Taekwondoförbundet på 60 procent och Flygsportförbundet på 40 procent.

– Mina arbetsuppgifter handlar mycket om att skapa trygga idrottsmiljöer och värna de mjuka värdena. Allt som rör hur en förening drivs, att allt finns på plats för att välkomna medlemmar och låta dem vara sig själva i föreningen. Detta uppdrag är i huvudsak kopplat till Taekwondoförbundet, men innehåller bitar som även påverkar FSF.

Ett av uppdragen för Flygsportförbundet är projektet Digitalisering för att förbättra demokratin. Det beräknas starta under våren och rulla igång på allvar under hösten och vintern -21/-22.

– I och med pandemin har vi sett att det inom många föreningar finns en bristande kunskap när det gäller bland annat digitalisering och föreningsdemokrati.

– Många föreningar inom FSF har en, generellt sett, hög medelålder vilket gör att många har det svårare med tekniska verktyg, vilket ställs på sin spets vid digitala möten. Och svårighet att hålla årsmöten innebär ett stort demokratisk problem.

Projektet görs i samarbete med Svenska E-sportförbundet.

– Båda förbunden jobbar tillsammans för att genom erfarenhetsträffar att identifiera och dokumentera hur den ideala föreningen borde se ut idag kring demokrati inom några valda områden.

Exempel på dessa mål är enligt projektbeskrivningen: digitala verktyg och arbetssätt för att stödja demokrati och öka engagemanget, digitala mötesformer, fysiska mötesplatser trots digitala möten, samt stadgar som stödjer en digital förening.

På fritiden tycker Andreas Siggelin mycket om att vistas i det fria.

– Jag är en levnadsglad person som vill utforska livet. Jag och min sambo ska börja vandra mycket mer, jag är en utomhusperson som tar en dag i taget och bara njuter av att leva.

Men, han har som sagt ringa erfarenhet av flygsport, så kommer han på besök till er klubb, låt ”Sigge” prova på er verksamhet. Vem vet, kanske får föreningen en ny medlem.

Fakta:

Namn: Andreas ”Sigge” Siggelin

Ålder: 30 år

Bor: Mölndal

Familj: Sedan sex år sambo med Jennifer. Föräldrar och syskon ”mestadels på Gotland”.

Skribent: Janne Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info