Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemötet 6-7 maj

08 MAJ 2017 15:49
I helgen som gick hade vi det första ”riktiga” styrelsemötet för den nyvalda styrelsen. Eftersom vi bara träffas personligen tre gånger per år så brukar mötena bli ganska långa, från lördag förmiddag till söndag lunch.
  • Skapad: 08 MAJ 2017 15:49

Jag tycker det är viktigt att träffas personligen med en helt ny styrelse (även om de flesta i styrelsen är gamla bekanta ansikten) i början av ”mandatperioden”, det blir så mycket enklare att ha möten per telefon efter det.

När vi har möten på Clarion på Arlande så brukar vi sitta i ett U längs med väggarna i konferensrummet. Den här gången var det möblerat med ett bord i mitten som alla satt runt. Det var inte beställt så, utan något som hotellet hade gjort på eget bevåg. Det blev som en signal till styrelsen att nu ska vi jobba tätare ihop och samarbeta bättre. Och det präglade hela mötet, tycker jag.

Kjell Folkesson har tagit på sig rollen som ansvarig för Idrottslyftet i styrelsen. Han presenterade de riktlinjer som RF har för Idrottslyftet och hur vi har tillämpat dessa de senaste åren. Det är tydligt att vi måste ha större fokus på ungdomar (7-25 år) för de projekt som tilldelas pengar och att vi ska kräva återrapportering via LOK-stödet. Vi tror att föreningarna i flygsport-Sverige har många aktiviteter för ungdomar som inte rapporteras för LOK-stöd. Vi måste kunna visa för RF att pengarna från Idrottslyftet ger avsedd nytta, dvs ökar antalet ungdomar som är aktiva inom flygsporterna. Där kan vi bli bättre!

Nästa stora diskussionspunkt var föreningars anslutning till grenförbunden, vad grenförbunden erbjuder föreningarna och individuella medlemmar, och om vi kan tvinga föreningar och medlemmar att ansluta sig till ett grenförbund. Våra stadgar är tydliga på den punkten, men dom kanske måste uppdateras och moderniseras. Och hur gör vi med nya flyggrenar som inte naturligt faller in under ett grenförbunds verksamhet? Det kanske är dags att skapa en kategori ”Flygsport – övrig”, eller ”Generell flygsportare” för föreningar och individer som inte tycker sig hör hemma hos ett grenförbund, men ändå vill tillhöra RF-familjen. Fortsättning följer.

Några beslut fattade vi också:
- Vi ska ha en fototävling även under 2017, temat kommer att offentliggöras snart. Lova Bannister är ansvarig tävlingsledare.
- Vi ska vara med på Idrottsgalan även 2018 och bjuda in våra allra bästa idrottare.
- Vi diskuterade Riksidrottsmötet (RFs årsmöte) som är i Karlstad om ett par veckor och beslutade hur vi ska rösta i de olika frågorna.
- Vi valde en ny styrelse i Flormanfonden. Förutom jag själv (som är självskriven i styrelsen som ordförande för FSF) valdes Lova Bannister och Sanna Wijkander som ledamöter. Kul med två kvinnliga ledamöter i en fond för kvinnlig flygsport!
- Vi fattade ett par beslut som gör att vi kan publicera protokoll från styrelsemöten snabbare. Detta är en punkt styrelsen har fått kritik för de senaste årsmötena. Jag hoppas ni kommer att uppleva en förbättring.

Lugna landningar,
Anders

Skribent: Anders Åkvist
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info