Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemötet 23-24/2

02 MAR 2019 09:36
I helgen som gick samlades förbundsstyrelsen i våra nya lokaler i Alvik, Stockholm, för ett sista fysiskt möte innan förbundsstämman. Vi kommer att försöka ha fler av våra möten i Alvik för att hålla nere kostnaderna.
  • Uppdaterad: 02 MAR 2019 09:36

Huvudtemat för mötet var förberdelse inför förbundsstämman i Malmö. Vi har fått in flera motioner, vilket är mycket uppskattat. Motionerna är medlemmarnas, dvs flygsportföreningarnas, möjlighet att påverka styrelsens arbete och tala om för oss vad ni tycker är viktigt att vi lägger tid och resurser på. Flera av motionerna ligger i linje med vad styrelsen redan arbetar med, men vi vill förankra förändringen i hela organisationen innan vi är beredda att bifalla förslagen. Till nästa år vill jag gärna se fler motioner till förbundsstämman! Motionera mera!

Styrelsen lägger en viktig proposition till förbundsstämman. Vi vill införa en disciplinnämnd som är fristående från styrelsen och vars ledamöter väljs av årsmötet. Detta är i linje med RFs rekommendationer och flera specialidrottsförbund har redan en sån nämnd.

All dokumentation inför förbundsstämman publiceras löpande på info sidan om förbundsstämman, och allt kommer att vara publicerat senast två veckor före förbundsstämman.

Styrelsen beslutade att föreningar som genomför ett ”Strategi 2025” uppstartsmöte kommer att få ett ekonomiskt bidrag. Och ett väldigt trevligt beslut är att vi, via Idrottslyftet, kommer att ge finansiellt stöd till kvinnor som utbildar sig till ledare/instruktörer. Mer information om detta kommer att komma från kansliet.

Fallskärmsförbundet deltog i en punkt under styrelsemötet. SFF ville diskutera luftrumskommitténs arbete och hur det kan förbättras. Vi är eniga om att luftrumskommitténs arbete är mycket viktigt för svensk flygsports framtid och att kommitténs uppdrag ska förtydligas och förbättras. Kommittén har gjort ett mycket bra arbete under de två år den verkat och bland annat medverkat till att RF besvarat en remiss till Transportstyrelsen där de uttrycker sin oro över att föreslagna luftrumsförändringar över Västerås/Eskilstuna kommer att kraftigt negativt påverka flygsporten i området. Detta är första gången som RF besvarar en remiss för att hjälpa oss inom flygsporten, vilket är en stor framgång! Tillsammans är vi starka!

Tyvärr har det uppstått en förtroendekris mellan förbundsstyrelsen och delar av luftrumskommitténs ledamöter, så styrelsen tog beslutet att upplösa luftrumskommittén i sin nuvarande form. Dock ska arbetet fortsätta och vi kommer omgående att starta arbetet med att forma en ny grupp som tar över arbetet. Är du intresserad av att arbeta med luftrumsfrågor för svensk flygsport? Eller känner du någon som du tycker borde vara med i det arbetet? Anmäl intresse till förbundets generalsekreterare!

Jag hoppas att vi ses på förbundsstämman i Malmö den 23/3! Om du och din förening inte kan närvara på plats så finns möjligheten att via fullmakt använda rösträtten på stämman via ett ombud. Och du är alltid välkommen att kontakta mig för att diskutera svensk flygsport! 

Lugna landningar,
Anders

Ordförande, Svenska Flygsportförbundet

Skribent: Anders Åkvist gm GS
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info