Hoppa till sidans innehåll
Gs Lars Ekstedt, vice ordf Jannica Wunge och ordf Anders Åkvist.

Rapport från styrelsemöte 24-25 februari 2018

25 FEB 2018 18:02
Förbundsstyrelsen samlades på Arlanda för ett tvådagarsmöte i helgen. Detta var det sista stora styrelsemötet med den nuvarande sammansättningen av styrelsen. Snart är det årsmöte och de nya stadgarna gäller för personvalen till styrelsen.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2018 09:26

Det pågår ett förändringsarbete i förbundet. Förändring kan vara jobbigt, men jag hoppas att du och din förening ger den nya styrelsen sitt fulla stöd.

Styrelsemötet i helgen fokuserade mycket på årsmötet och de handlingar som ska presenteras där. De flesta ligger nu ute på flygsport.se och fler kommer under veckan. Kika under fliken "Dokumentarkiv"/"Årsstämma"/"Årsstämma 2018" så hittar du dokumenten. Läs särskilt verksamhetsplanen och budgeten för 2018. Där beskriver styrelsen vad vi tänker göra och satsa pengar på under året.

Arvoden

Under året har en viktig principiell fråga diskuterats flera gånger i styrelsen. Det gäller arvodering av förtroendevalda och andra som utför uppdrag för flygsporten., samt ersättning för förlorad arbetsinkomst. Frågan är inte lätt - att bli vald till styrelsen är ett förtroendeuppdrag som av tradition har varit ideellt arbete. Dock har vi de senaste åren haft ett minimalt kansli och därför har mycket arbete som normalt inte utförs av förtroendevalda utförts av styrelsen.

Att ingen ska förlora arbetsinkomst för t.ex. deltagande i obligatoriska möten som RF kallar till anser jag vara självklart, men det är inte lika självklart att annat arbete ska arvoderas. Beslutet i styrelsen blev att lägga en proposition till årsstämman angående arvodering, dels ett fast belopp till styrelsen, dels ett mötesarvode till personer som utför uppdrag för Flygsportförbundet. Mötesarvodet ska kompensera för förlorad arbetsinkomst. Läs och fundera inför årsstämman.

Förbundet kommer att lägga ut uppdrag på interna och externa parter framöver i flera viktiga frågor, t ex luftrum och myndighetskontakter. Dessa uppdrag kommer att arvoderas. Vi kommer också att, om stämman så beslutar, att återigen anställa personal i ett kansli.

Bidrag till idrottsgrenarna

Grenförbundsbidragen kommer att vara oförändrade 2018 (jämfört med 2017). Detta ligger i linje med Riksidrottsförbundet (RF) som har fryst bidragen till alla specialidrottsförbund (SF – av vilka Flygsportförbundet är ett), dvs vi får lika mycket 2018 som vi fick 2017.

Mötet beslutade att fördelningen av landslagsbidraget ska förändras jämfört med tidigare år. Vi provar en modell där landslagen, efter ansökan av grenförbunden, får ett resebidrag om 3 000 kr per person för tävlingar inom Europa, och 6 000 kr per person utanför Europa.

Medaljer och stipendier

Vi beslutade att dela ut sju guldmedaljer till personer inom flygsporten som under många år lagt ner stort engagemang på tävling, träning och föreningsverksamhet. Kul! Glöm inte att nominera personer i din förening till FSFs medaljer som finns i brons, silver och guld. Medaljreglementet finns att läsa på flygsport.se.

Sist, men inte minst, så beslutades att dela ut stipendie till två unga ledare. Sofia Jonsson och Johan Gustafsson från Västerdalarnas Flygklubb får stipendie för deras stora engagemang och positiva attityd som ledare i föreningen. Stort grattis!

Jag hoppas att vi ses på årsstämman den 17/3! De föreningar som inte kan vara med på plats, uppmanar jag att skriva en fullmakt till någon som närvarar, så att föreningens röster används.

Lugna landningar,
Anders

Skribent: Anders Åkvist
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info