Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemöte 180421

22 APR 2018 17:25
I helgen samlades den nyvalda styrelsen för första gången "på allvar". Styrelsens sammansättning är helt ny (även om sex av sju ledamöter varit med tidigare) och vi måste arbeta fram nya arbetssätt, nya ansvarsområden och nya kommunikationskanaler.
  • Skapad: 22 APR 2018 17:25

Därför hade vi bjudit in Henrik Persson från RF/SISU att leda arbetet med förbundets verksamhetsidé, värdegrund och vision. Större delen av dagen arbetade vi, med stor energi, med detta. Arbetet är inte klart, styrelsen kommer att arbeta vidare innan vi kan presentera vår vision och hur vi kommer att organisera vårt arbete.

De sista timmarna av dagen användes till ett traditionellt styrelsemöte där några viktiga beslut och inriktningar fastställdes.

Vi har sedan tidigare tagit bort den övre gränsen för hur stora belopp som kan godkännas för Idrottslyftsprojekt. Tidigare beviljades inte mer än 20.000 kr per projekt. För att undvika allt för vidlyftiga ansökningar beslutade vi att föreningar som söker finansiering via Idrottslyftet till projekt som överstiger 20.000 kr ska själva finansiera minst 50% av beloppet som överstiger just 20.000 kr. Som ett exempel kan ett projekt på 40.000 kr finansieras maximalt med 30.000 kr via Idrottslyftet enligt det nya beslutet.

Vi har under en tid diskuterat frågan runt kanslipersonal och kansliets geografiska placering. KSAK/KSAB har under en tid letat efter nya lokaler och nu har dom hittat ett par lämpliga objekt i Alvik, Stockholm. Vi tror att det vore bra för förbundet och svensk flygsport om flera kanslier samlas under ett tak, och ett första steg vore att FSF flyttar in tillsammans med KSAK. Vi har därför tagit ett inriktningsbeslut att på allvar diskutera samlokalisering med KSAK. Det skulle innebära att vi lämnar RF och Idrottens Hus som tyvärr inte kunde bereda plats för KSAK/KSAB. Ytterligare förhandlingar och ekonomisk analys ska göras innan definitivt beslut fattas angående kansliets placering.

Vi beslutade också att på allvar starta rekryteringen av en generalsekreterare till förbundet. Planen är att annonsera tjänsten under maj månad och att rekryteringsprocessen ska pågå under sommaren. Rekryteringen kommer initialt att hanteras av styrelsen, eventuellt tar vi hjälp av professionell hjälp i senare skeden av processen. Håll utkik efter annonsen på flygsport.se och på RFs hemsida. Tipsa gärna släkt och vänner att rekryteringen är på gång. Vi vill förstås gärna ha sökande som brinner för flygsporten!

Till sist beslutade vi att nästa årsmöte ska hållas lördagen den 23/3 2019 någonstans i södra Sverige, troligen Skåne. Exakt plats är inte bestämd, men reservera dagen i din kalender!

Vi beslutade också att nästa fysiska styrelsemöte (vi har ökat antal telefonmöten jämfört med tidigare år) ska vara i Borlänge/Dala-Järna den 10/8 i samband med Flygfesten i Dala-Järna, www.flygfesten.com. Passa på att besöka Flygfesten och samtidigt få chansen att träffa styrelsen.

Lugna landningar,
Anders

Skribent: Anders Åkvist
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info