Hoppa till sidans innehåll

Rapport från seminarium om barn- och ungdomsidrott

12 MAJ 2017 18:55
FSF fick en inbjudan från riksdagens kulturutskott att närvara på ett seminarium om barn- och ungdomsidrott med anledning av rapporten "Statens idrottspolitiska mål". Narit åkte dit för att representera flygsport. Här är hans rapport:
  • Skapad: 12 MAJ 2017 18:55

Seminariet handlade mest om rapporter från olika organisationer/förbund som har fått i uppdrag från RF att genomföra (bl a GIH, Sollefteå Skidor, Azalea BK). 

Möjligheten att ställa frågor var begränsad eftersom frågestund var för de politiker som fanns på plats. De frågade några av förbunden bara, och så klart Björn Eriksson som fick besvara de flesta frågorna.  Idag ger staten ca 2 miljarder kr per år till svensk idrott och politikerna vill veta om de pengarna gör att det blir mer jämställdhet inom idrott och hur det påverkar barn och ungdomar. Regeringen kommer att fortsätta granska vårt arbete på jämställdhet, barn och ungdomar i fortsättningen. Mötet handlade inte om elitsatsning. 

Jag hann prata kort med Carolina Klüft och gav henne en FSF-tröja. Det blev hennes första FSF-tröja ! :)  Hon blev så klart lite överraskad när jag frågade henne om hon vill hoppa fallskärm, flyga skärm, segelflyg eller motorflyg. Hon svarade att hon skulle fundera på det.  

Har fått några dokument som jag har lämnat till kansliet idag. 

Trevlig helg !

Narit

Skribent: Anders Åkvist
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info