Hoppa till sidans innehåll
Foto: Marcus King

Rapport från FAI General Conference

17 DEC 2019 15:24
FAI:s 113:e General Conference ägde rum 5-6 december 2019 på Olympiska Muséet i Lausanne. 110 deltagare från 35 nationer deltog (och ytterligare 10 nationer deltog via lämnade mandat).
  • Uppdaterad: 17 DEC 2019 15:24

Sverige representerades av Anders Åkvist och Ann-Sophie Tersmeden – ordförande resp. vice ordförande i Svenska Flygsportförbundet.

På dagordningen stod naturligtvis granskning av 2018 års räkenskaper innan mötet, efter många frågor och synpunkter kunde besluta om ansvarsfrihet för styrelsen. Sedan följde en livfull debatt med många relativt kontroversiella förslag kring budgeten för 2020. Den budget som i slutändan röstades fram låg långt från det förslag som styrelsen hade tagit fram och innebär t.ex. en höjning av medlemsavgifterna, något som röstades ned då det föreslogs vid förra årsmötet, vilket föranledde den dåvarande presidenten att avgå.

Den stora ”bomben” som släpptes av ordförande Robert Henderson var att det inte kommer att hållas något World Air Games i Turkiet 2022 (uppskjutet från 2020). Hela WAG-konceptet kommer att ses över inför kommande arrangemang och krav på kommande WAG-arrangörer är att spelen ska hållas på en geografiskt begränsad yta och att det inte ska räknas som CAT 1-event (dvs inte ha status som VM).

Vi fick också en grundlig genomgång av det pågående anti-dopingarbete som FAI bedriver i nära samarbete med WADA. FAI har valt att inte längre prata om anti-doping utan i stället kalla sitt arbete för ”FAI:s fight for a clean sport”. John Grubbström blev för övrigt invald som NAC-representant i ADAG (som arbetar med dessa frågor).

Skribent: Ann-Sophie Tersmeden
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info