Hoppa till sidans innehåll

Rapport från årsmötet 2017

10 APR 2017 10:47
Det har nu gått drygt två veckor sedan årsmötet valde mig till ordförande för Svenska Flygsportförbundet. Stort tack för förtroendet!!! Jag ska göra mitt bästa att utveckla förbundet så att vi alla kan göra mer av det vi älskar – att flyga!
  • Uppdaterad: 10 APR 2017 11:32

Jag tar gärna emot synpunkter och inspel från medlemmar. Ring mig på 0703-616006 eller mejla på This is a mailto link.

Årsmötet var välbesökt med 46 närvarande föreningar. Punkten på agendan som jag trodde skulle debatteras mest var styrelsens proposition om att ändra styrelsens sammansättning, men den klubbades snabbt igenom av ett enigt årsmöte. Det är bra att vi är överens om denna viktiga förändring av stadgarna. Jag är övertygad om att det är ett steg i rätt riktning för förbundets utveckling.

Mest diskussion blev det runt motionerna. En motion handlade om bristfällig information. Styrelsen håller med om att informationen från styrelsens arbete kan förbättras och vi tar på oss att förbättra oss. Motionen om att årsmötet ska besluta tid och plats för nästa års förbundsstämma avslogs, och motionen om att förändra stadgarna för att tydligare visa lekmannarevisorns ansvar bifölls med styrelsens justeringar.

Förutom jag själv valdes följande personer in i styrelsen:
Jannica Wunge, vice ordförande (fyllnadsval)
Helene Kihlström, ledamot (fyllnadsval)
Kjell Folkesson, personlig suppleant till Helene (fyllnadsval)
Claes Bertenstam, ledamot (omval)
Lova Bannister , personlig suppleant till Claes (omval)

Ansvarsområden i styrelsen

Direkt efter årsmötet hade styrelsen ett konstituerande möte. Där fördelades ansvarsområden inom styrelsen enligt följande:
ekonomi – Per Andersson
Idrottslyftet – Kjell Folkesson
luftrum – Jannica Wunge
information/hemsida – Lova Bannister
elit – Claes Bertenstam
utbildning – Ulf Höglin och Kjell Folkesson
stadgar och nya föreningar – Anders Åkvist
distrikten – Kjell Folkesson
anti-doping – kansliet
förbundsläkare – Henry Lindholm

Luftrumskommittén

Luftrumskommittén, som styrelsen beslutade att tillsätta i slutet av förra året, har kommit igång med arbetet. Kommittén leds av Jannica Wunge och har haft ett inledande möte för att diskutera kommitténs målsättning, arbetssätt och befogenheter. Tillgång till luftrum är den viktigaste frågan vi inom svensk flygsport har att hantera just nu, så kommitténs arbete är mycket viktigt. Om flygsportförbundet agerar med en kraftfull röst i diskussioner med myndigheter, politiker, kommuner och flygtrafikledning och tar draghjälp av RF, så har vi stora möjligheter att påverka till det bättre. Jag uppmanar alla att supporta kommittén i dess arbete.

Lugna landningar,
Anders

Skribent: Anders Åkvist
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info