Hoppa till sidans innehåll

Per Findahl totaltvåa i världscupen

01 JAN 2019 13:57
Per Findahl hade seger i totala Världscupen 2017 i modellflygets klass F1A att försvara. Innan de sista två tävlingarna i Israel så fanns fortfarande en teoretisk chans för Per att åter igen ta hem totalen även om det skulle bli svårt.
  • Uppdaterad: 01 JAN 2019 13:57

Det tog hela tre veckor efter att den sista tävlingen i Världscupen i friflyg flugits i Israel innan det officiella resultatet i Världscupen kunde presenteras på kvällen sista dagen på året. Detta berodde på två inlämnade protester som FAI var tvungna att behandla. Sverige har haft Piloter med i hela 21 deltävlingar i Världscupen 2018.

Per flög bra i Israel och lade beslag på andraplatsen i tävlingen Otzma Open. Per tog ett kliv upp från tredje plats till silverplatsen och slutade en endaste futtig poäng från Anton Gorskiy, Ryssland som segrade på 2182 poäng, Per fick alltså 2181 poäng. Bronsplatsen togs hem av Robert Lesko, Kroatien på 2114 poäng. Pers poäng grundade sig på en seger i Salonta Cup, Rumänien i maj, seger i Bulgaria Cup i augusti, Seger i Holiday on ice, Norge i mars, seger i Bear Cup, Finland i mars, andraplats i North America Cup, USA i februari och slutligen en andraplats i Otzma Open, Israel i december.

Anders Persson slutade på plats 21. Anders tog sina poäng genom en andraplats i Macedonia Cup, Makedonien i september, en fjärdeplats i Bear Cup, Finland i mars, en sjundeplats i Max Men, USA i februari samt en delad seger i Danish Cup, Sverige i juli.

Kosma Huber slutade på plats 27. Kosma har flugit mycket bra under året men hade lite oflyt efter att protesterna behandlats, vilket medförde att några av de tävlingarna han flugit fått delade segrar, vilket i sin tur drar ner poängen. Fyra delade segrar blev det för Kosma under året, Norwegian Cup och Swedish Cup i Sverige i juli samt Kar-tel Cup och Spzg Cup i Polen i mars.

Per Johansson slutade på plats 139. Per tog sina poäng genom en femtaplats i Norwegian Cup samt en niondeplats i Danish Cup, båda tävlingarna flögs i Sverige i juli.

Robert Hellgren slutade på plats 169. Robert tog hem sina poäng genom en sjundeplats i Swedish Moose Cup och en 16 plats i Bear Cup, båda tävlingarna flögs i Finland i mars.

I totalen i klass F1B slutade Bror Eimar på plats 34. Bror tog sina poäng genom två delade segrar i Norwegian Cup och Danish Cup, Sverige i juli samt en 13 plats i Max Men, och en 16 plats i North America Cup, USA i februari.

Skribent: Per Findahl
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info