Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Per Findahl vann SPZG Cup i Kietrz, Polen. Tävlingen var årets största världscuptävling.

Per Findahl har vunnit sin nionde världscup

19 DEC 2021 21:16
Den totala världscupen i friflyg har nu fastställts. Per Findahl, Norbergs Flygklubb, vann sin nionde totalseger i världscupen i klass F1A. Ett strålande resultat – stort grattis!
  • Uppdaterad: 19 DEC 2021 21:16

Den sista världscuptävlingen, Hanukkah Open, flögs i Israel under helgen och blev alltså den sista deltävlingen för året. Totalt har det genomförts 42 världscuptävlingar sedan Covid-restriktionerna lättades första juli. Sverige har haft deltagare i nio deltävlingar. I världscupen får varje pilot räkna sina fyra bästa resultat.

Slutstriden om segern var oklar till de sista två deltävlingarna. De tuffa reserestriktionerna för att åka till Israel gjorde dock till slut att ingen pilot i toppen reste dit.

Per Findahl tog sin nionde totalseger i världscupen i klass F1A med 2093 poäng. På andra plats slutade Miroslav Mandichev, Bulgarien med 2086 poäng och på bronsplatsen slutade Dusan Fric, Tjeckien med 2019 poäng.

Per tog hem världscupen genom att vinna både Swedish Cup, som flögs på Alvaret i juli, samt i oktober SPZG Cup i Kietrz, Polen.  Eftersom SPZG Cup blev årets största världscuptävling gav den extra många bonuspoäng. Under september lyckades Per i Tjeckien ta en andra plats i West Bohemian Cup samt en tredje plats i South Bohemian Cup.

I den totala världscupen slutade Kosma Huber sexa och blev därmed näst bästa svensk.

Per Findahl och Kosma Huber i Polen..JPG

Axel Olsson Segerström i Sverige..JPG

En total 24:e plats blev det för junioren Axel Olsson Segerström i juniorernas världscup. Axel tog hem sina världscuppoäng genom att vinna juniorklassen under Swedish Cup.

Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info