Hoppa till sidans innehåll

Föreningsenkäten och föreningsbidraget 2020

08 OKT 2020 23:26
Vi på Svenska Flygsportförbundet jobbar för att de stöd och bidrag som erbjuds idrottsrörelsen också passar flygsport. För att lyckas behöver vi ha bättre koll på den verksamhet ni föreningar bedriver.
  • Uppdaterad: 08 OKT 2020 23:26

 Vi behöver ha bättre koll på hur många medlemmar ni föreningar har. Vissa av er använder IdrottOnline (IOL) och håller registren uppdaterade där och då har vi också bra koll, men det är även många som inte använder eller håller IOL uppdaterat.  Vid sidan om att vi behöver bättre koll på antalet medlemmar så behöver vi få bättre koll på vilka föreningar som har verksamhet för paraflygsportare, barn & ungdom och flygsport för äldre (65+).

Vi ber er därför att svara på Flygsportförbundets föreningsenkät 2020 – vårt mål är att det inte skall ta er mer än max 15 minuter att svara på enkäten som ni kommer till genom att klicka här.

Föreningsbidraget

Under hösten och vintern fokuserar vi vårt arbete på föreningsutveckling. Vi kommer att genomföra Workshops tillsammans med föreningar som svarat på Flygsportförbundets föreningsenkät 2020. I enkäten får ni föreningar välja om ni vill delta i workshop om barn & ungdom, paraflygsport eller flygsport för äldre (65+). Workshopen går ut på att ni skall inspireras till att göra en satsning i området under 2021. De föreningar som vill göra en satsning får bidrag från flygsportförbundet enligt:

  • 6 000 kr till en LOK- och SISU-redovisande förening
  • 4 000 kr till en LOK-redovisande förening, men inte SISU redovisande
  • 3 000 kr till en SISU-redovisande förening, men inte LOK redovisande
  • 1 500 kr till en förening som vare sig redovisar LOK- eller SISU-verksamhet


Varför får LOK- och SISU-redovisande föreningar högre bidrag?

Två av de viktigaste parametrarna när fördelningen av medel från Riksidrottsförbundet görs är hur många föreningar som redovisar minst 10 LOK-deltagartillfällen per år samt antalet SISU-utbildningstimmar (kurser, lärgrupper m.m.) förbundet och dess föreningar redovisar. Det är orsaken till att vi ger föreningar som administrerar och redovisar LOK- och SISU-verksamhet  ett högre bidragsbelopp då de genererar medel till FSF.

Om ni inte gjort det tidigare så har ni alla möjligheter att börja redovisa LOK och SISU nu. Om ni kan påvisa att ni börjat redovisa SISU och LOK innan ni söker bidraget så klassar vi givetvis er som en redovisande förening inom området. Behöver ni hjälp att komma igång? Er idrottskonsulent på ert lokala idrottsdistrikt hjälper er mer än gärna!

Workshops

Kan du nu anmäla dig till via utbildningssidan.

Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info