Hoppa till sidans innehåll

Anders Åkvist föreslås som ny ordförande

28 FEB 2017 20:00
Valberedningen föreslår Anders Åkvist, ballongpilot från Göteborg, till ny ordförande för Svenska Flygsportförbundet.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2017 09:08

En enig valberedning fastställde vid telefonmöte på tisdagkvällen 28 februari sina förslag till Flygsportförbundets årsstämma i Örebro 25 mars.

Till ny ordförande efter Bengt Lindgren föreslås Anders Åkvist. Anders har ett långt förflutet i Flygsportförbundets styrelse, först som Ballongfederationens ledamot och sedan i fjol som Flygsportförbundets vice ordförande. Anders är något av en multiidrottare som utöver ballongflyg tävlar i löpning och hastighetsåkning på skridsko.

Att Anders nu är vice ordförande med ett år kvar av sitt mandat utlöser en serie fyllnadsval. Valberedningen föreslår ordinarie ledamoten i styrelsen Jannica Wunge, som också har ett år kvar av sitt mandat, till ny vice ordförande, och till den plats som Jannica lämnar föreslås hennes personliga suppleant Helene Kihlström. Helenes suppleantplats blir därmed ledig, och till den posten föreslår valberedningen Kjell Folkesson som nominerats av Segelflygförbundet.

På de två ledamotplatser som egentligen är uppe till val vid denna årsstämma föreslår valberedningen ingen förändring. Både Claes Bertenstam (ordinarie) och Lova Bannister (suppleant) har tackat ja till omval, och det är också valbredningens förslag.

Valberedningen föreslår en ny revisionsfirma efter den tidigare Falköpingsbaserade, och förslaget är Magnus Ekmark, ET Revision.

Till mötesordförande vid årsstämman föreslås Thomas Eklund som har ett långt förflutet inom Örebroidrotten.

Nominering av lekmannarevisorer med inriktning på verksamhetsrevision överlåter valberedningen till årsstämman. Valberedningen har inte kunnat skapa sig en bild av hur verksamhetsrevisionen fungerat och har därmed inte tillräckligt underlag för att kunna föreslå kandidater.

I valberedningens arbete har deltagit Björn Hårdstedt och Malin Torell (valda av Flygsports årsstämma) och från grenidrotterna Anders Blom, Lennart Fougelberg, Lennart Vestbom, Bengt Olofsson, Bengt-Olof Samuelsson, Lars-Åke Allerhed, Sune Cullberg och Lars Redhammar.

Tack för förtroendet.

 

Skribent: Björn Hårdstedt
E-post: Adressen Gömd


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info