Hoppa till sidans innehåll
Foto: Uppgift om fotograf kommer Allemansrätt

Yttrande om allemansrätten

13 FEB 2012 00:45
Allemansrätten är en viktig förutsättning för flera flygsportgrenar. Start- och landningsplatser ligger i naturmark, som särskilt i tätortsnära lägen hotas av både exploatering och reservatsbildningar. Naturvårdsverket har finansierat en utredning om allemansrätten som resulterat i en rapport om vilken Flygsportförbundet yttrat sig.
  • Skapad: 13 FEB 2012 00:45

”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten" finns inskrivet i en av Sveriges grundlagar. Men ibland är det otydligt hur allemansrätten fungerar och då kan det uppstå problem.

Naturvårdsverket har därför finansierat en utredning om hur dessa problem ser ut och hur man kan lösa dem: Allemansrätten och dess framtid. Utredningen innehåller rekommendationer från de två utredarna Klas Sandell och Margaretha Svenning.

Flygsportförbundets arbetsuskott (au) har tittat på rapporten och tycker att den är ganska bra. Den problematiserar på ett sätt som vi kan känna igen, och kommer med kloka förslag som ska vara inledning till ett samtal framöver.

Läs mer om rapporten och processen här.

Flygsportförbundets au har sänt ett yttande över rapporten som finns på flygsport.se under rubriken Dokumentarkiv -> Intressebevakning.

När denna artikel publiceras har jag inte tillgång till fotografens namn (bild från fototävling). Det kommer inom kort.

Skribent: Björn Hårdstedt (Foto: Johnny Bergholtz)


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info