Hoppa till sidans innehåll

Wärmöskolan vann två klasser i teckningstävlingen

14 APR 2011 16:20
Amanda FB från Wärmöskolan i Karlskrona vann Flygsportförbundets teckningstävling med temat "50 år i rymden med bemannade flygningar”.
  • Skapad: 14 APR 2011 16:20

Teckningstävlingen avgjordes på Flygsport­förbundets årsstämma i Linköping 26 mars. Alla ombud till stämman kunde delta i omröstningen. Av de 549 teckningar som kommit in hade fem i varje klass valts ut för omröstningen.

Karlskrona Wärmöskolan har jobbat hårt i år och fått två av sina teckningar som vinnare. Enligt deras lärare så var engagemanget stort för tävlingen, men med nästan 20 procent av inskickade och godkända bidrag just från den skolan så är det kanske inte så konstigt.

I grupp 1 vann teckning nr. 5 Anna Perisic från Gällkvistskolan i Skara
I grupp 2 vann teckning nr. 4 Jacob Knutsson från Wämöskolan i Karlskrona
I grupp 3 vann teckning nr. 5 Amanda FB från Wämöskolan i Karlskrona. Hon är också den totala vinnaren (bilden upptill).

Och äventyret är inte slut. Amandas teckning kommer att representera Sverige i FAI:s internationella teckningstävling med samma tema.

Samtliga klassvinnare och några av de bästa "runners-up" kommer inom kort att presenteras under Verksamhet–Teckningstävling.

Skribent: Annie Johansson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info