Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt årsstämma i Linköping

29 MAR 2011 21:36
Över 80 personer från 23 klubbar deltog då Flygsportförbundet höll årsstämma i Linköping lördag 26 mars.
  • Skapad: 29 MAR 2011 21:36

Kanske var det Flygvapenmuseum som lockade? Hur som helst blev årets stämma ungefär lika välbesökt som i förfjol då Christer Fuglesang föreläste.

Själva stämman var avklarad på under två timmar, trots sedvanlig debatt i behandlingen av årets motioner och många frågor och diskussioner då verksamhetsberättelse och verksamhetsplan föredrogs. Se årsmötesprotokollet för beslutsärenden.

Personvalen gick enligt valberedningens förslag. Tillförordnade ordföranden Bengt Lindgren valdes till ny ordinarie ordförande (John Grubbström avgick i höstas med omedelbar verkan då han valdes till ordförande i FAI). Till ny vice ordförande efter Bengt Lindgren valdes Björn Hårdstedt som fram till nu varit skärmflygs ledamot i styrelsen. I de övriga två personval som skulle ske i år bytte Barbara Silén och Lina Gardlow plats med varandra så Barbara nu är ordinarie ledamot.

Efter stämmoförhandlingarna hölls ett mingel på hotellet då många utmärkelser delades ut. Bland annat dekorerades årets Flormanstipendiater Therese Stjärnesund (modell), Gloria Stenfelt (segel) och Johanna Lönngren (hängflyg), se foto.

Därefter avgick buss till Flygvapenmuseum där muséets samlingar visades av två härliga flygvapenveteraner som flugit ett antal av de maskiner (de exemplaren till och med) som står på muséet. Efter visningen serverades en utsökt middag.

Skribent: Björn Hårdstedt (Foto: Michael Engström)


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info