Hoppa till sidans innehåll

Utgivningsbevis för tidning ger fördelar och frihet

27 JAN 2011 13:15
Om du ger ut en tidning, tidskrift, ett blad eller andra tryckta skrifter minst fyra nummer per år och under en bestämd titel – det PRV kallar periodiska skrifter - måste du ha ett utgivningsbevis. Kravet på utgivningsbevis innebär också att skriften omfattas av tryckfrihetsförordningens regler om tryckfrihet.
  • Skapad: 27 JAN 2011 13:15

För att du inte ska hamna i en situation där avsaknaden av ett utgivningsbevis i allra värsta fall kan leda till att fel personer blir ansvariga för ett eventuellt tryckfrihetsbrott, är vi på PRV angelägna om att alla människor som ska ge ut en tidskrift känner till detta. 

Med ett utgivningsbevis får du:

• Lägre distributionskostnad – Om en tidskrift ges ut regelbundet kan posten behandla den som en posttidning. Det innebär att distributionskostnaden blir lägre.
Läs mer på posten.se om hur du ansöker om Posttidning.

• Lägre reklamskatt – Finns det annonser i tidskriften betalas en lägre reklamskatt genom utgivningsbeviset. Mer information om detta hittar då på Skatteverkets webbplats.

• Unik titel – Genom att registrerade titlar inte får vara förväxlingsbara med varandra får innehavare av ett utgivningsbevis ett visst skydd i och med att snarlika titlar inte kan registreras.

• Tydlighet i ansvarsfrågan – Att en ansvarig utgivare står för allt innehåll och eventuella tryckfrihetsbrott i en periodisk skrift är en grundtanke i tryckfriheten. Saknas ansvarig utgivare är risken att enskilda författare till innehåll eller skriftens ägare får stå till svars istället.

Ansökningsblanketter för utgivningsbevis kan du enkelt ladda ner på www.prv.se under periodisk skrift.

För mer information kontakta:
PRV:s kundtjänst
This is a mailto link
Tel: 08-782 28 00

Skribent: Linda Carlén


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info