Hoppa till sidans innehåll
Foto: Privat Tre talanger. Droneracingpiloten Oscar Nilsson, Malmö Radioflygsällskap, skärmflygaren Victor Bergelin, Åre SDFK, samt wingsuitflygaren Maja Vesterberg, Umeå Fallskärmsklubb, ingår i Flygsportförbundets talangprogram och får dela på 100000 kronor.

Oscar, Victor och Maja till förbundets elitsatsning

23 MAR 2021 12:00
Oscar Nilsson, Victor Bergelin och Maja Vesterberg, så heter de tre flygsportare som utsetts att ingå i Flygsportförbundets talangprogram. Tillsammans får de dela på 100 000 kronor.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2021 12:00

I Flygsportförbundets nystartade talangprogram söker man efter två kvinnor och två män som är max 30 år gamla, som har det lilla extra och vill satsa på sin idrott. 

De som utsetts till att vara med i den första upplagan av elitsatsningen är winguitflygaren Maja Vesterberg, Umeå Fallskärmsklubb, Victor Bergelin, skärmflygare från Åre Skärm- och Drakflygklubb samt droneracingpiloten Oscar Nilsson, Malmö Radioflygsällskap

– Grattis och välkomna in i programmet. Vi hoppas att ni också vill vara ambassadörer i projektet Tillsammans för fler i rörelse, sa FSF:s generalsekreterare, Kjell Folkesson, när han vid ett digitalt möte meddelade den glada nyheten.

Talangerna får 100 000 kronor att dela på, men då endast en kvinnlig sökande inkommit får Maja 50 000 kronor, medan Victor och Oscar får 25 000 var. Pengarna delas inte ut kontant utan mot kvitto för de utgifter som deras idrottsutövning medför.

Talangerna har utsetts genom att de nominerat sig själva och en jury bestående av Gunlög Edgren, Bengt Pettersson, Lars-Åke Allerhed och Kjell Folkesson har gjort det slutgiltiga urvalet.

– Vi hoppas att på detta sätt kunna inspirera dessa duktiga idrottare till ytterligare utveckling och hjälpa dem till nya prestationer, säger Kjell Folkesson.

Vi presenterar här de nyutnämnda talangerna i tre olika artiklar: 

Oscar Nilsson, Malmö Radioflygsällskap.

Victor Bergelin, Åre Skärm- och Drakflygklubb.

Maja Vesterberg, Umeå Fallskärmsklubb.

Skribent: Janne Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info