Hoppa till sidans innehåll
John Grubbström omvald FAI-ordförande

Svenske John Grubbström återvald ordförande i FAI

20 OKT 2012 09:00
Vid det internationella flygsportförbundet FAI:s General Conference 106 i Antalya, Turkiet, återvaldes den 20 oktober Svenska Flygsportförbundets tidigare ordförande John Grubbström som FAI:s president.
  • Skapad: 20 OKT 2012 09:00

John Grubbström har de senaste åren lett FAI med en agenda som innebär en rad strukturförändringar. Dels genom att tillsammans med sin styrelse se till att det infördes regionala vicepresidenter, och dels genom att påbörja transformeringen av tekniska kommissioner till expertgrupper som löser en frågeställning i taget, vilket gör att resultaten kommer snabbare.

Det återstår mycket att ta tag i i förändringsarbetet inom FAI, men John själv ser fram emot detta. Vi kan bara se fram emot att förändringarna kommer och önska John lycka till.

Vi påminner om vad John sade vid sitt tillträde som FAI-president, och konstaterar att frågeställningarna i huvudsak kvastår:

– Vi lever i en mycket dynamisk tid där flygsporten utvecklas snabbt, särskilt i Asien, samtidigt som olika myndigheters regelverk försvårar för sporterna. Luftrummet är vår idrottsarena, men alldeles för ofta är stora luftområden avlysta för flygsport trots att det inte pågår någon reguljär eller militär flygtrafik där. Vi borde kunna samsas mer om luftrummet så att till exempel våra segelflygare kan träna mer för att kunna prestera ännu bättre i de internationella tävlingarna.

John är 64 år och läkare i Stockholm. Han flyger själv luftballong och han tävlar gärna på en hög nivå då han representerat Sverige vid många internationella mästerskap, inte bara som tävlande utan även som uppskattad tävlingsledare eller jurymedlem.

John Grubbström är den förste svensk att leda internationella flygsportfederationen FAI. Federationens huvudfrågor är John väl insatt i eftersom han under sex år var ordförande för Svenska Flygsportförbundet.

Fakta om FAI:
FAI organiserar all flygsport globalt, och har cirka 2 miljoner medlemmar. Med knappt 100 medlemsländer är FAI med sina 107 år en av världens äldsta idrottsorganisationer, och organiserar rekord och tävlingar inom all flygsport, även i rymden. Läs mer om FAI på www.fai.org.

Skribent: Bengt Lindgren


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info