Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ordförande

29 JAN 2014 15:13
Nytt år med nya spännande utmaningar
Här kommer några rader med allmän info som de flesta av redan fått av mig vid nyår
  • Skapad: 29 JAN 2014 15:13

Allmänt

Läget är bra men inaktiviteten lyser i vissa delar av verksamheten. Vi kommer inte till skott med att göra åtgärder med att få fart på ungdomsverksamheten. Det som krävs är att vi ska jobba på detta under den närmsta tiden. Jag kommer att ta fram ett program för detta som kan accepteras eller förkastas. 

Hemsidan är uppdaterad till mobilversion och ser lite annorlunda ut, kom med feedback på det. glöm inte lägga era aktiviteter i kalendern och lämna info till Lova Bannister på nyheter.

Viktiga datum 2014

Datum 

Grupp 

Ämnen 

Anmärkning 

1 feb

Utbildning 

Starta och hantera IdrottOnline 

Börjar fredag kväll 

2 feb 

Internationella delegater 

Summering och uppdatering 

Börjar lördag kväll 

8 feb 

Distrikten 

Idrottslyftet 

9 feb 

Elitmöte 

Elitverksamhet 

22-23 feb

Styrelsemöte 

Förberedelse årsmötet 

28 mars 

Styrelsemöte 

Innan årsmötet 

29 mars 

Årsmöte 

Årsmöte 

29 mars

Styrelsemöte 

Konstituerande möte 

10 maj

Styrelsemöte 

Nya styrelsens första möte 

24 sep

Styrelsemöte 

Inför FAI möte 

Telefon 

22-23 nov  

Styrelse Ordförande konferens 

Planering för 2015 

 

Kansliet 

Kansliet har efter en period av inkörning börjat fungera med hjälp av Lars Ekstedt. Kvarvarande uppgifter som står inför dörren att få igång är Fakturahantering, Bokföring, Nytt telefonsystem samt få IdrottOnline. 

Personalen från det avvecklade kansliet kommer att sluta i februari samt i april. RF ekonomifunktion kommer att avvecklas under första halvåret. 

Budget 

Budgeten är under bearbetning den kommer att distribueras i slutet på veckan dvs. vecka 01 det är första draften. Budgeten har fått en del förändringar distriktens bidrag ökas till 10 000kr/distrikt samt en ökning av grenbidragen till 600 000kr att fördela mellan grenförbundet. Medel avsatt för en symbolisk ersättning för att sköta Web sidan. 

Resultat 2013 

Resultatet se ut att bli bra. Detta medför att de som styrelsen gav ordförande i uppdrag att göra så pekar det på en extra utdelning från 2013 till distrikt och förbund på ca 400 000kr tillsammans. 

Telefoni 

Förbundets nya telefoni är under uppstart. Vi rekommenderar de grenförbund som har möjlighet att hänga på och det kommer att underlätta för alla på sikt. Vi reserverade 20 nummer i en nummerserie. Telefonin är kopplad mot Telia. 

IdrottOnline 

Arbetet fortsätter med att få in alla medlemmar en lösning finns just nu som ska genomföras tillsammans med Segelflyget. Jag hoppas att vi kan få alla andra på sikt genomföra detta. Ett projekt för uppdatering pågår från andra externa system. I skrivande stund saknas en del information jobbar på detta att finna svaren. Det finns flera bra funktioner som kan användas av klubbar och för att kunna kommunicera inom grupper på ett effektivt sätt. Funktioner bygger på att man använder RF appen som kan hämtas på respektive Appstorer. 

Flera funktioner kan skötas med Appen så som LOK mm. Mera information finns på för klubbar 

https://www.idrottonline.se och för förbunden www.idrottonline.se/forbund 

Idrottslyftet 

Förbundet har betalat ut till klubbarna ca 700 000kr för olika ungdomsaktiviteter allt har skötts via IdrottOnline. Vi ser en del positiva trender på att det ökar med LOK och Utbildningsverksamheten. En viktig del är att det är en förändring på åldrarna från 2014 med att LOK åldern har höjts till 25 år detta ska vi ta vara på sprid budskapet. Enklast är att läsa på IdrottOnline. 2014 finns det ca 800 000kr att fördela till klubbarna. 

En viktig del är anläggningsbidragen finns att söka hos DF dvs. RF egna distriktsförbund dessa har ca 85 miljoner att fördela mellan alla idrotter. 

Landslagskläder 

Dessa beställs via IdrottOnline det kommer att finnas en funktion för registrering information från Kansliet. Alla som fått kläder ska ha dessa i 36 månader och sedan kommer det nya om man är berättigad. Personer som inte finns i registret kommer att debiteras för sina kläder. 

Licenser FAI 

FAI licenserna som utfärdas av Flygsport till grenförbundens aktiva. Dessa beställs via IdrottOnline. Vänligen se till att dessa beställs i god tid innan avresan minst 1 månad innan så att det inte blir i sista minuten som är allt för vanligt i dessa sammanhang. FSF tar ut en egenkostnad om 30 kr/licens 

Licenser Tävling 

Grenförbunden uppmanas att meddela vilka som har nationell tävlingslicens dessa ska registreras i IdrottOnline. De som behöver hjälp kontaktar kansliet. Listor kommer att publiceras från och med den 1 maj på FSF hemsida för Elitverksamhet. 

 

Vid rapporten 

Bengt Lindgren

Ordförande

Svenska Flygsportförbundet 

Skribent: Lova BANNISTER
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info