Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ordförande

17 AUG 2013 13:20
Det var ett tag sedan jag kommunicerade med Er. Jag har inte glömt bort er utan bara varit lite inaktiv i min kommunikation.
Jag har följt er alla med stor spänning denna aktiva sommar.
Här har ni lite matnyttig status från mig
  • Skapad: 17 AUG 2013 13:20

Kansli situationen

Lars har kommit igång med kansliet och börjat att hitta tids tjuvarna som vi skulle ha åtgärdat för länge sedan. Anmälan av licenser m.m. har styrts över till IdrottOnline med ett gått resultat. Vi har inte så många klubbar som släpar med att vara godkända i IdrottOnline.

Lars har kommenterat att han inte har fullt upp att göra trots att han är ensam. Den analys som gjordes är bekräftad av Lars – att det finns en del som kan förbättras ytterligare är självklart. Processen har bara börjat.

Preliminära mötes datum 2013.
Jag planerade att ha möten enligt det som sades i konstituerande mötet med lite justeringar. Vid behov kommer det att kallas till flera.

Datum                 Mötestyp     Kallade                       Plats       Anmärkning
2013-09-18
Telekonf
Styrelsen   Fast FAI Agenda
2013-11-09-10 Live Möte Styrelsen Arlanda Fast
2013-11-16-17 Elitmöte Aktiva i grenförbund Bosön Fast

 

Idrottslyftet

Vi har ca 600 000 kr att fördela inom Idrottslyftet under året, så det borde finnas fler som söker nu inför sommaren. Vidare så ska vi skriva en utredning under våren. Jag kommer att göra ett utkast under påskhelgen och se vad som saknas och be er läsa och förbättra detta dokument. Det går trögt vi får hjälpas åt att få snurr på detta till hösten.

IdrottOnline

Vårt stora mål och utmaning under 2013-2014.  

Framgent kommer mer och mer att vara kopplat mot IdrottOnline.
Den 17 september ska jag på ett integrationsmöte för att se vad vi kan göra för att bli effektivare med IdrottOnline och våra system. 

Licenser

Tidstjuven har identifierats och från och med 2014 gäller bara att licensen ansöks Via IdrottOnlien och ingen annan väg!

Elit-läger

Som framgår av möten så kommer det att vara ett Elit-läger på Bosön den 16-17 november och ett Elit ledningsmöte dagen innan den 15 november.

Varje grenförbund får 8 platser som betalas av FSF de som inte kommer eller inte skickar fullt. Deras platser fördelas på övriga grenförbund som vill skicka flera deltagare. Dag 1 FSF informerar och tar hand om programmet, Dag 2 disponeras av grenförbunden för egna program. Det är bokat 70 platser skulle det behövas mera så hör av er.

Framgångar

VM-Guld i flera klasser och lag. Vi väntar på mera resultat. Ett framgångsrikt år för flygsports alla grenar

Landslagskläder

Det börjar tryta i vissa storlekar dags att se över det som ska ses över. Återkommer med förslag.

SM veckan 2014 Borås

SM Veckan i Halmstad var positiv och vi fick TV bevakning. Nästa år är det Borås som är värdar i början på Juli månad vi skulle kunna se över vad som skulle kunna vara med och på så sätt få gratis reklam för vår verksamhet.

Mera Information

Kommer med mera information i början på september ska svara upp på vissa frågor. I juli skickade Lasse ut SF bidraget 2014 kolla de siffror som saknas och skicka till mig.

 

Vid rapporten

Bengt Lindgren

Ordförande
Svenska Flygsportförbundet

Bengt Lindgren in action

Skribent: Lova Bannister
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info