Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tim Janson Flygfoto från Vildmarksmässan 2012

Pratglad Vildmarksmässa

12 MAR 2012 10:37
Ett 40-tal flygsportare jobbade i Flygsportförbundets monter under Vildmarksmässan 8–11 mars. Många trevliga samtal med presumtiva flygare/hoppare ägde rum.
  • Skapad: 12 MAR 2012 10:37

Vildmarksmässan är en av flygsports årliga mötesplatser med allmänheten. Mässan anordnas i Stockholmsmässan samtidigt med båtmässan Allt om sjön, så det är många besökare.

Det har alltid varit svårt att planera mässaktiviteterna i tid med så många människor från olika förbund inblandade. I år lämnade till exempel modellflyg walk-over i sista stund, och ballong hade inte möjlighet att visa någon utrustning men hade några man på plats under del av mässan.

Men fallskärm, segel, skärm och häng fyllde upp den spartanskt inredda montern på ett förtjänstfullt sätt. Man kunde provsitta ett segelflygplan och det visades många käcka filmer. I elfte timmen lyckades vi även locka dit en av stans skickligaste modellflygpiloter som bjöd mässbesökarna på helikopterrurer med point-of-view-kamera. Bildern är tagen av Tim Janssom från hans "hexa" (helikopter med sex rotorer), och ni kan se på allas blickar att den väckte uppmärksamhet.

Stort tack till alla deltagande funktionärer, av vilka bland andra Tomas Peterson drog ett tungt lass både med att släpa grejer och vara på plats. Extra kollektiv guldstjärna till segelflygarna som kånkat dit en hel flygplanskropp och hade så stor bemanning att våra utställarkort tog slut. Även hopparna med Fredrik v S i spetsen gjorde en präktig insats.

Vi kommer i vår att träffa några av funktionärerna i montern och redan nu prata igenom hur vi kan göra en mycket bättre show för svensk flygsport vid Vildmarksmässan 2013. Om du har tankar om detta, använd gärna kommentarsfunktionen till denna nyhetsartikel och säg vad du tycker.

Skribent: Björn Hårdstedt (Foto: Tim Jansson)


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info