Hoppa till sidans innehåll
Foto: TV4 The flying circus i Talang 2011

Modellflygshow i semifinal i TV4:s Talang 2011

18 MAJ 2011 10:25
The Flying Circus – modellflygshowen med Claes Meijer och Joakim Bohlin tog sig till semifinal i TV4:s Talang 2011.
  • Skapad: 18 MAJ 2011 10:25

The Flying Cirkcus är en hisnande inomhusshow med modellflyg till musik. Claes Meijer från Motala Modellflygklubb och Joakim Bohlin från Örebro Modellflygklubb är två av landets absolut "värsta" modellflygpiloter i klassen IMAC, alltså skalamodeller av konstflygplan (förkortningen betyder International Miniature Aerobatic Club – läs mer på www.mini-iac.se).

Cirkusen deltog i år i TV4:s tävling Talang 2011, och kvalificerade sig för semifinalen som gick i TV4 fredag 20 maj. På www.tv4.se/talang finns klipp från Claes och Joakims kvalificeringsflygningar – hisnande MUST SEE!

– Vi vet ju inte om vi går vidare, så vi har bestämt oss för att satsa allt, det blir "all in" sade Claes Meijer till flygsport.se inför semifinalen, där den flygande curkusen dock blev utslagen.

Titta och njut av de genomförda tävlingsflygningarna. Som vid första uttagningen när Bert Karlsson på skoj säger: "kan du landa här på min helikopterplatta", och röjer bort papper från sitt domarbord, och Joakim gör det (med flygplan, inte helikopter). Eller den galna flygningen över publiken inne på Oscarsteatern (publiken stod upp och jublade efteråt).

På flygsport.se tycker vi att en sån här händelse är väldigt stor. På bästa sändningstid visas svensk flygsport när den är som allra bäst.

Skribent: Björn Hårdstedt


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info