Hoppa till sidans innehåll

Ny start för Flygsport

25 FEB 2013 19:44
Ny start för Svenska Flygsportförbundet. Nu händer det saker med idrottsadminstrationen. IdrottOnline RF blir obligatoriska verktyg. Kansliet är nu en köpt tjänst.
  • Skapad: 25 FEB 2013 19:44

Medlemsinformation 2012-02-24

Under de senaste verksamhetsåren har styrelsen genomfört en organisationsutredning i samarbete med grenförbunden. Resultatet av denna utredning visar att förbundet förbrukar orimligt stora resurser centralt, till tveksam nytta för grenförbunden och kärnverksamheten, d.v.s. den idrottsliga verksamheten. Kansliet pekas ut som mycket resurskrävande, och är dessutom orsak till missnöje och frustration i organisationen.

Styrelsen har under året, tillsammans med grenförbunden, beslutat att minska den centrala administrationen med målsättningen att frigöra medel som ska fördelas ut till grenförbunden och deras verksamheter.

Kansliet på Ålleberg har, av flera orsaker, fungerat dåligt de senaste åren. De grenförbund som har köpt tjänst från FSF har varit missnöjda och samtliga kontrakt är nu uppsagda. Flygsportförbundets kärnverksamhet är inte att driva ett kansli och agera arbetsgivare med anställd personal. Kansliets storlek har inneburit att det varit väldigt känsligt för störningar i samband med semester, sjukdom och annan ledighet/frånvaro.

Styrelsen har därför beslutat att kanslitjänsten ska köpas från en extern leverantör. Målsättningen är att öka servicegraden till medlemmarna till en lägre kostnad för förbundet. Avvecklingen av kansliet på Ålleberg är redan påbörjad och personalen är uppsagd från den 1 februari.

Styrelsen har tecknat avtal med Propania AB att sköta kansliverksamheten. Under de närmsta två veckorna pågår ett arbete med att komma igång, så vi hoppas på att ni kan ha lite tålamod. Postadress och telefonnummer är de samma som tidigare. Telefonen kan vara svår att komma fram på, tills dess att vi är klara med det nya systemet. Vi sitter i mitten av nummerserien som är registrerad av Svenska Segelflygförbundet vilket kan vara ett litet problem. Detta kommer att redas ut med Segelflyget omgående.

Styrelsen vill passa på att hälsa Lars Ekstedt på Propania AB välkommen till sina nya arbetsuppgifter.

Samtidigt så vill styrelsen tacka den personal som slutar nu; Veronica Wall, Linda och Jonny Carlén, för sitt arbete under den tid de varit anställda.

Styrelsen siktar framåt med nya djärva mål och ser framför oss hur vi kommer att växla in på en mer rationell och modern kanslifunktion. Vi vill uppmana alla föreningar att börja använda IdrottOnline. Detta kommer att bli nyckeln till den framtida utvecklingen inom all svensk idrottsadministration. Under våren kommer vi att skapa lathundar för hur man gör de olika moment i IdrottOnline anpassade för flygsport. Dessa kommer att ligga på hemsidan www.flygsport.se.

 

Skribent: Bengt Lindgren


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info