Hoppa till sidans innehåll

Hur blir vi fler flygsportare?

11 MAR 2010 11:26
Frågan är varken ny eller ovanlig. Varje flygsportsförening ställer sig samma fråga, vi är alla överens om att vi behöver bli fler, men hur blir vi fler?
  • Skapad: 11 MAR 2010 11:26

Var når vi ungdomar och hur?

Svaret är enkelt, vi når ungdomar där ungdomarna tillbringar större delen av sin vakna tid, dvs på skolorna.

Ett tips är att ta direkt kontakt med de skolor som ligger i närheten av er klubb. Erbjud er att komma dit och berätta om flygsport.

Med ett väl genomtänkt och spännande upplägg kan detta vara ett bra sätt att nå dagens ungdomar. Tiden efter skolan är ofta fylld med aktiviteter och många söker inte aktivt efter nya fritidsintressen. Dessutom anses flygsport tråkigt nog vara svårt, dyrt och exklusivt. Genom att göra skolbesök kan vi med små medel förändra den bilden av vår sport!

Lite exempel på lektioner ni kan besöka och vad ni kan tala om:

Geografi/Geologi - Vilken inverkan har landskapet på vårt väder? Hur använder vi oss av landskapet för navigering och väderprognoser? Hur kan vi använda en mångtusenårig bergskam till vår fördel?

Teknik/Fysik - Hur är våra farkoster uppbyggda? Vilka material använder vi och varför? Vilka krafter påverkar våra farkoster?

Idrott och hälsa - Vilka medicinska krav har vi? Vad bör man tänka på för att ladda upp för en bra flygdag?

Många skolor har frilufsdagar där man får prova på olika aktiviteter till reducerade priser. Finns det möjlighet att göra ett sådan avtal med skolorna?

Många lärare är öppna för förslag om annorlunda lektioner bara innehållet läggs fram på ett bra sätt och förmedlar något som är inom ämnesområdet och där har vi flygsportare flera möjligheter.

Det gäller att tänka utanför ramarna och se möjligheterna!

Skribent: Veronica Eriksson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info