Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lova B Årsstämman

Helgens ordförandekonferens

27 NOV 2014 16:07
Styrelsen för FSF träffades i helgen den 22-23 november 2014 tillsammans med grenförbundens ordförande. Alla var på plats förutom segels ordförande.
Ville dela med mig till er övriga i en kort sammanställning.
  • Skapad: 27 NOV 2014 16:07

Vi gick igenom vad som hänt under året 

  • Svensk Idrott 2.0 som är RF strategiarbete med idrottens villkor och framtida utveckling. Detta kommer att redovisas i en remiss och kommer att beslutas på Riksidrottsmötet 2015. Information finns på Svensk Idrott. Detta är ett strategiarbete för framtiden som bygger på resultaten av framtidensidrottsförening och ett projektarbete som tar sikte på hur och vad som klubbarna vill och kan erbjuda focus flyttas lite från tävling mot folkhällsa
    .
  • Under sommaren har diverse studiebesök gjorts, både i Schweiz och i Kina. Syftet med besöken har varit att lära och förstå hur ungdomsläger och ungdomstävlingar kan ordnas. Lägret som besöktes i Schweiz var ett samarbete mellan kommersiella och ideella krafter med syftet att öka intresset för flyg i allmänhet och även visa vilken komponent och möjliga karriärvägar som finns som yrkespilot, t.ex. pilot för räddningshelikoptrar. Besöket i Kina var baserat på tävlingar och utmaningar för universitet. Uppgiften var att konstruera, bygga och flyga olika modellflygplan för olika uppgifter så som bära laster, utnyttja förnyelsebara energikällor eller informationsinsamling.

  • Riktlinjer för budget och grovplanering av 2015 års aktiviteter diskuterades. Vi återkommer med mera information om detta efter styrelsemötet i februari.

  • Strategier i frågor som miljö, etik, kommunikation och varumärke diskuterades. Styrelsen beslöt att lägga en dag vid nästa styrelsemöte för att ta dessa frågor under en samlad agenda.

  • De som kommer att få inbjudan till Idrottsgalan i januari valdes ut av styrelsen. Urvalet baserades på tävlingsmeriter, grenar samt begränsat antal platser till 16. Vissa lag och personer fick tyvärr inte plats

  • Diverse hygiendelar gicks igenom beträffande bokföring och ekonomin för att förbereda avskrivningar av diverse inventarier mm som inte längre används.
  • Fototävlingen Tema Flygsport i Vinter

 

Bengt Lindgren

Skribent: Lova BANNISTER
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info