Hoppa till sidans innehåll
håkanleeman

Håkan Leeman invald i Riksidrottsstyrelsen

02 JUN 2015 12:00
På Riksidrottsmötet i Helsingborg i helgen blev det klart att svensk motorsport för första gången får en representant i Riksidrottsstyrelsen. Håkan Leeman, ordförande i Svemo
  • Skapad: 02 JUN 2015 12:00

Förutom att  Björn Eriksson valdes till ny ordförande i RF var det glädjande att

Håkan Leeman valdes in i både Riksidrottsstyrelsen (RF)och Förbundsstyrelsen (SISU).

- Att bli invald i svensk idrotts främsta organ är givetvis en stor ära och ett stort förtroende, säger Håkan Leeman.


Vad innebär detta för svensk motorsport?
- En sak som jag vill vara tydlig med är att jag betraktar min plats i RS/FS som ett erkännande för alla typer av motorsport. Svensk motorsport har aldrig haft en person i RF:s Riksidrottsstyrelse eller SISU:s Förbundsstyrelse. Jag tolkar därför min plats i RS som ett erkännande för hela den svenska motorsporten, och för att det inom motorsporten finns många skickliga och kunniga ledare. Men jag vet också att kunskapen om motorsport inom vissa delar av svensk idrott är låg och jag tror att jag där kan göra en insats genom att propagera och missionera om vilka fantastiska sporter som bildar svensk motorsport.

Vad innebär detta för dig personligen?
- Om man som jag har ett brett intresse av idrott och en vilja att vara med att påverka framtidens idrottsrörelse, så ger ju en plats i Riksidrottsstyrelsen verkligen möjligheten att vara med i den processen. Under processen fram till RIM har jag fört fram ett antal områden där jag anser att idrottsrörelsen måste utvecklas, så nu måste jag gå från ord till handling, säger Håkan Leeman.

En klassisk idrottsfråga – hur känns det?
- Det är lite av en virvelvind av olika känslor, men stolthet, glädje och förväntan är nog de största. Men jag vill gärna passa på att tacka de personer på olika nivåer från Motorcykel- och Snöskotersport, Bilsport, Flygsport och Racerbåtsport som på olika sätt uttryckt stöd för mig och min kandidatur. Jag hoppas att jag på olika sätt skall kunna påverka svensk idrottsrörelse så att motorsporten skall växa i betydelse och acceptans.

 

Grattis säger vi på Flygsport!

Skribent: Stefan Lang SVENSKA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info