Hoppa till sidans innehåll

Gratis internetbaserat psykologiskt träningsprogram

04 FEB 2011 14:47
Vid Umeå universitet pågår just nu ett forskningsprojekt som vänder sig mot elitidrottare, det så kallade PEAK-projektet. PEAK-projektet innefattar ett internetbaserat psykologiskt färdighetsträningsprogram som sträcker sig över en period om 6 veckor.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2013 14:42

Deltagande elitidrottare får möjligheten att lära sig mer om idrottspsykologiska aspekter, samt träna på att tillämpa den nya kunskapen på olika praktiska situationer i sin träning/tävling. Detta projekt är det första i sitt slag som erbjuder psykologisk/mental träning via internet. Deras ambition med projektet har varit att göra psykologisk träning strukturerad och tillgänglig för en målgrupp som normalt sett har ett hektiskt schema med många resdagar.

Bakom projektet står studenter som snart tar examen från Psykologprogrammet med idrottsinriktning, Umeå universitet, leg. psykologer och psykoterapeuter vid samma institution samt en forskargrupp från Linköpings universitet. 

De försöker nu nå ut med en inbjudan att delta i projektet till individuella eller lagidrottare på elitnivå (18 år eller äldre) över hela Sverige.

Deltagande är helt kostnadsfritt och utgör en mycket fin möjlighet för alla idrottare som är intresserade av att lära sig mer och utvecklas på det idrottspsykologiska området.  OBS! Sista anmälningsdag 9/2.

Mer information och anmälan finns på projektets hemsida:
www.peakprojektet.nu

Skribent: Linda Carlén


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info