Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gustav Gustav

GRATTIS Gustav Salminen

10 JUL 2015 19:48
GRATTIS Gustav Salminen till guld i NM i segel AVA i Finland!!! Och GRATTIS också till Pekka Havbrandt som tog en bronsplacering!
  • Skapad: 10 JUL 2015 19:48


Det går bra för Sverige inom flygsporten nu!
20-årige hårdrockartrummisen Gustav Salminen flög hem titeln Nordisk Mästare i avancerad flygning 2015 med imponerande 75,98%!
Svenska teamet bestod av två segelAva piloter: senioren Pekka Havbrandt och junioren Gustav Salminen. Båda tävlade med Pekkas segelflygplan Fox. Pekka missade en manöver och hamnade på en hedersvärd 3:e plats.

Häng med Gustav upp i det blå i filmsnutten nedan!

 

Ladda ner här

 

Text nedan tagen från smflyg.hemsida24.se

Övrigt information/historik om flygplanet och Gustav som pilot

Gustav Salminen, började flyga sommaren 2009, blev klar med certet 2010 och fick sedan certet i hand 2011 då jag fyllt 16. 

Flög väldigt mycket och var lite sugen på att börja tävla på något sätt, så jag testa på lite sträckflygning med en erfaren tävlingspilot. Jag började skola för sträck/ tävlingstillstånd våren 2012 då flera i klubben tyckte att jag skulle delta i JSM som de räknade med skulle bli av. Jag deltog i JSM för skojs skull och för att lära mig av andra mer erfarna segelflygare, och siktade inte på någon bra placering då jag blev färdig med tillståndet strax innan tävlingen. 

I år så lyckades jag också efter många om och men bli klar med min AVA behörighet. (Började skola grund-AVA hösten 2011). Hösten 2012 så provade jag på att flyga Fox MDM-1 och känna lite mer på AVA och det tycker jag nog var det roligaste flygrelaterade jag gjorde det året. I slutet av förra året så pushade Johan Gustafsson på mig, Sebastian Jansson från Dala-Järna och Emma Svensson från Örebro, han tyckte att vi skulle delta i SM i konstflyg 2013 och att han skulle träna oss. Alla tre var jättesugna på det men kände att vi inte hade den ekonomin. 
Johan tipsade oss om att skicka in en ansökan om bidrag till detta till FSF/ SISU. Vi fick pengar till ett träningsläger och problemet var löst. 

Hela våren så har vi varit i Dala-Järna och lite i Eskilstuna och skaffat utbildning för AVA. 

Jag räknar inte med att hamna på pallplats då jag deltar för att jag tycker det är kul och för att känna på det och lära mig. Men ett mål jag har är att vinna över Sebastian i alla fall. 

Jag tror att det kommer bli väldigt kul att delta i AVA-SM och jag är väldigt säker på att det inte blir sista gången.

Skribent: Jasmine Cederqvist
E-post: This is a mailto link


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info